Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:3

Лацио влетя на трета скорост в шампионата в паметен за Имобиле мач (видео)

Носителят на Купата на Италия Лацио записа отличен старт на сезона в Серия “А”, след като разби Сампдория с 3:0 насред Генуа. През миналия шампионат двата тима завършиха като съседи на осмо и девето място, но тази вечер разликата беше огромна в полза на римляните. Чиро Имобиле се разписа на два пъти (37’,62’) и достигна кота "100" от голове в италианския елит, като има 101. Веднъж точен беше и партньорът му в нападение Хоакин Корея (56’).

С нов треньор в лицето на Еузебио Ди Франческо “моряците” показаха пред собствена публика новия си централен защитник Жейсон Мурийо, който през пролетта беше в Барселона. Лацио пък излезе само с един от летните си трансфери - Мануел Ладзари, за когото бяха платени най-много пари - 11 млн. евро.

“Орлите” показаха много силна игра през първото полувреме и заслужаваха да водят с повече от един гол, но не успяха да реализират повече. В 9-ата минута Сергей Милинкович-Савич беше спрян от вратаря Емил Аудеро, а в 16-ата стражът не трепна и след удар на Имобиле. В 33-ата италианският стрелец излезе почти сам срещу юношата на Ювентус, но стреля встрани.

Логичното обаче се случи четири минути по-късно, когато футболистите на Сампдория се разсеяха след спиране на играта за нарушение в полза на съперника. Луис Алберто обаче го изпълни бързо и намери зад гърба на защитата Имобиле, който с лекота прехвърли Аудеро за 1:0 в полза на Лацио.

До почивката играчите на Ди Франческо имаха една “златна” възможност за изравняване, но Томас Стракоша отрази тежкия удар на Роналдо Виейра.

Сампдория натисна още с първия сигнал за втората част и гостите приеха играта в своята половина. В 52-ата Стракоша се справи и с удар на Маноло Габиадини.

В 56-ата минута обаче Луис Алберто отне топката от Бартош Бережински и даде началото на атака, която беше завършена точно от бившия играч на домакините Хоакин Корея - 2:0 за “бианкочелестите”.

В 62-ата минута Имобиле заби още един гол, като пак надбяга защитниците. И този път подаването беше изключително, в случая дело на Милинкович-Савич. Така Чиро вече имат пет попадения в първите кръгове на Серия “А” - най-много от всички действащи футболисти в калчото.



След третото попадение домакините съвсем се отчаяха и мачът се доиграваше.  

Изразителният успех е добре дошъл за самочувствието на “орлите”, защото в следващия кръг те излизат срещу градския си съперник Рома. Сампдория пък ще гостува на Сасуоло.




 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички