Синиша разчувства всички, но играчите му не бяха на същото ниво (видео)

Синиша разчувства всички, но играчите му не бяха на същото ниво (видео)
Лекуващият се от левкемия треньор на Болоня Синиша Михайлович беше в центъра на вниманието в неделните мачове от първия кръг на първенството в Серия “А”, след като събра сили да води отбора си от пейката при гостуването на Верона. Неговите футболисти обаче не показаха същата воля като него и не успяха да спечелят, стигайки само 1:1, независимо че от 15-ата минута бяха с човек повече.

Във въпросната ситуация Павел Давидович от състава на домакините беше отстранен с директен червен картон за нарушение в наказателното поле срещу откъсващия се сам срещу вратаря Рикардо Орсолини. Никола Сансоне превърна в гол отсъдената дузпа, макар при изпълнението да се подхлъзна.

Гостите веднага потърсиха второ попадение, но не бяха точни. В 37-ата минута те бяха попарени от майсторско изпълнение на пряк-свободен удар от дебютанта Мигел Велосо, който прехвърли стената и не даде шанс на Лукаш Скорупски - 1:1. Това попадение даден нужната увереност на веронци, които до момента действаха доста неуверено.

През втората част Болоня продължи да доминира и да напада, но липсата на класа в предни позиции се видя, като тимът не успя да се справи със защитната формация на съперника.

Михайлович беше диагностициран с остра левкемия преди 40 дни и веднага започна лечение в клиника в Болоня. Той премина химиотерапия, но през цялото време не загърби функциите си на наставник. От болничното легло той гледаше всяка тренировка, както и предсезонните контроли. Лекуващите го лекари споделиха със задоволство, че той толкова бил запален от случващото се с отбора, че из цялата болница се чували виковете му, докато наблюдавал преките излъчвания.

След края на мача във Верона целият стадион го аплодира за мъжеството.
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти