Уволниха Стойчо Стоев

Собствениците на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви уволниха Стойчо Стоев. Това стана буквално минути, след като отборът завърши 0:0 срещу Славия на "Лудогорец Арена". Както е известно, "орлите" играха цяло полувреме с човек повече заради несъществуващ червен картон на Антонис Стериакис, а накрая чисто попадение на Вандерсон не беше зачетено.

Слабото представяне на тима, който през седмицата завърши 0:0 на своя стадион и срещу Марибор, се оказаха фатални на Стоев. Така отборът ще бъде воден от Станислав Генчев и Здравко Здравков на реванша в Словения за влизане в групите на Лига Европа. Новината беше съобщена от изпълнителния директор Ангел Петричев.

Стоев напуска Лудогорец за втори път в своята кариера. Бившият треньор на Левски направи златен дубъл с "орлите" през 2014 година,

но през лятото на същата година беше уволнен след равенство

с Партизан в квалификациите за Шампионската лига. Интересното е,

че и тогава срещата се игра в Разград и завърши
0:0

. Година по-рано през лятото на 2013 г. отборът влезе за пръв път в историята си в групите на Лига Европа, където постигна безапелационните пет победи и едно равенство в конкуренцията на ПСВ (Айндховен), Черноморец (Одеса) и Динамо (Загреб). Впоследствие воденият от Стоев тим отстрани Лацио на 1/16 финалите в същия турнир и отпадна на 1/8 финалите от Валенсия.

В началото на март тази година Стоев

се завърна в Лудогорец и

накрая спечели за втори път титлата с "орлите", въпреки слабите игри на тима в първата шестица

,

а лятото треньорът вдигна и Суперкупата на България

. След селекцията на стойност пет милиона евро през това лято играта продължи да не задоволява ръководството. 

102 Лудогорец - Ференцварош 2:3

Шампионите отпаднаха от Ференцварош след две загуби още в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Последваха лесни елиминации срещу Валур (

общ резултат 5:1

) и ТНС (

общ резултат 9:0

), за да се стигне до плейоф за влизане в ЛЕ срещу намиращия се в слаба форма Марибор. Словенците също играха през втората част от мача с Лудогорец с човек по-малко, но "орлите" не успяха да стигнат до победата. Равенството срещу Славия преля чашата, тъй като Лудогорец сдаде и

първото място в първенството

.

102 Лудогорец - Ференцварош 2:3

Това бе трето поредно домакинство на шампионите,

в което не успяха да вкарат гол

, тъй като и срещу ЦСКА-София завършиха

0:0 на 11 август

.

Вторият престой на Стоев в Разград беше много по-кратък от първия. Той беше треньор в 28 официални мача, а в тях записа 14 победи, 10 равенства и четири поражения.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти