Бала изневерява на себе си заради Бодуров

Бала изневерява на себе си заради Бодуров

Натиреният капитан на ЦСКА-София Николай Бодуров ще получи повиквателна от Красимир Балъков за европейската квалификация с Англия, научи Sportal.bg. Както е известно, опитният играч на "червените" беше изваден от групата на тима след мачовете с Осиек, пропускайки сблъсъците със Зоря (1:1, 0:1) от Лига Европа, като и мачовете с Ботев (Враца) - 1:0, Лудогорец (0:0), Арда (3:2) и Дунав (1:1) в Русе. Причината не е спортната форма на бранителя, а решение на собственика Гриша Ганчев и треньорското ръководството.

Селекционерът на България обаче няма никакво намерение да се откаже от Бодуров за изключително тежкия мач на "Уембли" срещу Англия на 7 септември. Опитният играч беше големият отсъстващ в състава на Бала при дебюта му срещу Чехия (1:2) и Косово (2:3), тъй като имаше контузия в кръста. В тези две срещи вратата на Николай Михайлов беше обстрелвана общо 39 пъти, а националите записаха две поражения.

Именно поради това Бала ще изневери на обявената от него идея, че ще вика само играчи, които играят редовно. Специалистът не иска да се лиши от най-добрия защитник на България за 2018 година срещу звездите на "трите лъва". Освен всичко друго Бодуров, ако е здрав и всичко е наред, дори се очаква да бъде титуляр и да запиша мач №50 с националната фланелка, с която се е разписвал два пъти.

Балъков се надява Бодуров и шефовете на "червените" да се разберат и той да се върне в игра, но треньорът на ЦСКА-София Люпко Петрович обяви, че ако зависи от него, никога няма да върне бившия играч на Литекс, Фулъм и Мидтиланд в състава.

Най-добрият футболист на България за 2018 година Кирил Десподов беше единственият играч, който не играеше редовно, но беше в състава в дебютния лагер на Балъков, но този път сигурност ще има и други в подобно положение. Крилото обаче едва ли ще е титуляр в Лондон.


Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти