Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Монпелие нанесе първа загуба на Лион

Монпелие нанесе първа загуба на Лион

В мач от третия кръг на Лига 1 Монпелие се наложи с 1:0 над Лион. Това беше първа победа за отбора на Мишел дер Закариан и първа загуба за Лион. Единственото попадение вкара Арно Суке с бомбен шут в 42-ата минута. Малко преди това Анри Делор пропусна дузпа. 

"Хлапетата" вкараха 9 безответни гола на Монако и Анже в първите два кръга, но този път нещата не се развиха по вкуса на отбора, воден от Силвиньо. Лион стартира със самочувствие и на няколко пъти застраши вратата на Херонимо Руи. В 36-ата минута обаче Йоахим Андерсен задържа в наказателното поле Гаетан Лаборд и реферът Микаел Лесаж посочи бялата точка. Анди Делор стреля силно, но уцели гредата.

Пропуснатата дузпа не се отрази негативно на домакините, които поведоха още преди почивката. Точен беше Арно Суке. Привлеченият от Гент халф посрещна от въздуха една отбита топка и я заби във вратата. Антони Лопеш нямаше как да реагира.

В началото на втората част отново Лион взе инициативата. Усем Ауар, Мемфис Депай и Муса Дембеле започнаха да надиграват бранителите на Монпелие и изглеждаше сякаш изравняването е въпрос на време, но необмислена постъпка на Юсуф Коне обърка всичко. Защитникът на гостите удари без топка Делор и получи директен червен картон в 52-ата минута.

До края на мача опасности имаше и пред двете врати. Контрите на Монпелие разсичха защитата на Лион, но липсваше прецизност при последния пас. Гостите рискуваха и в последните десетина минути хвърлиха всичко напред, но така и не успяха да изравнят.

В следващия кръг Лион ще е домакин на Бордо, а Монпелие ще гостува на Нант.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти