Разкриха причините Хьонес да сдаде трона в Байерн

Разкриха причините Хьонес да сдаде трона в Байерн

Утре (четвъртък) Ули Хьонес официално ще обяви решението си да не се кандидатира за президент на Байерн (Мюнхен), като ще напусне поста си през есента. За това решение на боса се знаеше от известно време, както и че ще бъде наследен от бившия началник в adidas Херберт Хайнер. Популярният политик Едмунд Щойбер, който е бивш министър-председател на Бавария, хвърли светлина върху причините, накарали Хьонес да сдаде президентския трон. Босът е останал крайно разочарован, когато по време на предишното Общо събрание на акционерите на Байерн беше обиждан. Тогава той беше обвиняван в слаба трансферна политика и цялостно управление.

“Случилото се на тази среща беше шок за Ули - коментира Щойбер днес пред Sport1. - Освен това Хьонес имаше разправии с Карл-Хайнц Румениге, в това число и за треньорския пост. И в крайна сметка Ули иска да прекарва повече време с внуците си. Опитах се да го разубедя, но той вече е взел решение.”

И все пак Хьонес няма да се оттегли напълно, а ще остане като редови член в Борда на директорите.

“Основите за бъдещето вече са положени - продължи Едмунд Щойбер. - Има споразумение между Ули и Херберт Хайнер. Със сигурност Хьонес ще бъде отличен представител на клуба и влиянието му ще се усеща, макар и ограничено.”

Бившият национал на Германия работи в Байерн от 40 години насам. През идната зима той ще навърши 68 г.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти