Лил не остави шанс на Сент Етиен (видео)

Лил не остави шанс на Сент Етиен (видео)

Въпреки че през лятото се раздели със звездите си Никола Пепе и Рафаел Леао, Лил и през този сезон ще е фактор в Лига 1. В домакинството на Сент Етиен отборът на Кристоф Галтие се наложи с 3:0 и излезе на 4-о място във временното класиране. Два гола отбеляза Виктор Осимен, а между тях от дузпа се разписа Жонатан Бамба. 

Новото попълнение на "песовете" Ренато Санчес изгледа двубоя от трибуните, а неговите съотборници се постараха да зарадват феновете на "Стад Пиер Муроа" след изненадващото поражение при гостуването на Амиен в предишния кръг.

Първото полувреме беше равностойно, макар че Сент Етиен владееше топката по-продължително. "Зелените" се затрудняваха да стигат до опасни удари, но на няколко пъти създадоха напрежение пред вратата на Майк Менян. Най-добрата възможност пропиля Денис Буанга, който шутира над гредата в 12-ата минута.

Лил започна колелбливо, но след средата на полувремето показа класата си. Осимен влезе на мястото на контузилия се Лоик Реми в 19-ата минута, а в 26-ата отправи коварен удар с глава. В 37-ата нигериецът отново беше на точното място и се възползва от ниско центриране на Домагой Брадарич за 1:0. Малко след гола защитник на гостите блокира силен изстрел на Джонатан Иконе.

В средата на второто полувреме Лил получи дузпа, реализирана от Бамба. Точка на спора сложи отново Осимен. Той беше точен в 75-ата минута след пас на Зеки Челик.

В следващия кръг "песовете" ще срещнат Реймс, а Сент Етиен ще има за съперник Олимпик Марсилия.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички