Бока на полуфинал в Либертадорес, но даде две жерти за дербито с Ривър

Аржентинският гранд Бока Хуниорс е на полуфинал в Копа Либертадорес. "Генуезците" завършиха 0:0 в домакинството си срещу ЛДУ де Куито, след като бяха записали победа с 3:0 преди седмица в Еквадор. Шесткратният шампион на Южна Америка имаше няколко положения, но два пъти и гредите спряха тима от нов успех. Еквадорците пък не нанесоха нито един точен удар в очертанията на вратата пазена от Андрада, въпреки че имаха две много чисти положения. Така стражът записа рекорд запазвайки вратата си суха в осем поредни мача, което не бе правено в историята на Бока. Той е само на две минути от постижението на Антонио Рома - 782 минути, за да стане вратарят запазил най-дълго време вратата си суха в историята на "генуезците".

При страхотна атмосфера и пълни трибуни на "Бомбонера" наставникът на аржентинците Густаво Алфаро изненадващо реши да заложи на почти всичките си основни играчи (11 аржентинци), въпреки сериозната преднина от първата среща за Бока. Това може да оказа лоша шега на "жълто-сините", които загубиха двама от титулярите си - Едуардо Салвио и Рамон Абила, за предстоящото Суперкласико с Ривър Плейт от аржентинската Суперлига. Двубоят е тази неделя на "Монументал". Двамата офанзивни футболистите се контузиха и бяха заменени принудително, а в следващите часове ще стане ясно за колко време ще отсъстват.

Те със сигурност са аут за сблъсъка с "милионерите" за първенство, но нов мегасблъсък между колосите на Аржентина се задава в най-силния клубен турнир на Южна Америка. Именно тази нощ Бока ще разбери дали излиза срещу вечния си съперник в битката за финала.

Шампионът на Южна Америка гостува на Серо Портеньо в Парагвай в последен четвъртфинал от турнира, след като има преднина от два чисти гола след първата среща в Буенос Айрес. Полуфиналите от турнира ще се играят на 1-2 и на 22-23 октомври.

Италианската звезда Даниеле де Роси направи дебют в Либертадорес, след като се появи на терена в 80-ата минута. Той стори това с №7 на гърба, а не с любимия му №16, тъй като в турнира е картотекиран на мястото на Кристиан Павон, който отиде в Лос Анжелис Галакси.

Още с първото си докосване Де Роси беше близо до гол, като имаше и претенции за дузпа срещу него, но такава не бе отсъдена.

Преди това през първата част защитникът на еквадорците Крус счупи глезен. Бранителят се опита да парира силен удар на Карлос Тевес, но при падането на земята обърна десния си глезен, като трябваше моментално да напусне терена с насълзени очи. Централният защитник на Бока Лопес пък демонстрира страхотен феърплей, като веднага изтича извън терена, за да донесе носилката, веднага щом всички играчи си дадоха сметка колко сериозна е травмата на Крус.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти