Hyundai представи нов електрически скутер с пробег от 20 км

Hyundai представи нов електрически скутер с пробег от 20 км

Hyundai разработи нов прототип на електрически скутер. На база първоначалната си концепция, представена на CES 2017 г., новият модел разполага със задно задвижване, батерия от последно поколение и стилни предни и задни светлини.

Новият прототип е разработен, за да бъде представен като част от оборудването на бъдещите модели на Hyundai. При поставянето на скутера в автомобила, той автоматично се зарежда, като използва електричество, генерирано при движение на колата.


Преминаването на модела от 2019 г. от задвижване на предното колело към задно предаване е от ключово значение за повишаване на безопасността и стабилността, тъй като позиционира тежестта към задната част на скутера. Освен това, новото задно задвижване позволява интегрирането на окачване с амортисьор, за да се осигури по-удобно каране дори и по груби терени.

Последната версия на електрическия скутер на Hyundai разполага с 10.5Ah литиево-йонна батерия. Това дава възможност на скутера да развива максимална скорост от 20 км/ч и изминаване на 20 км с едно зареждане.


С тегло от 7.7 кг скутерът е лесно преносим, а благодарение на уникален дизайн със сгъване на три основни точки означава, че е по-лек и по-компактен от всеки подобен продукт. За още по-голямо удобство той разполага с цифров дисплей, който показва моментна скорост и състояние на батерията. За нощно каране, новият скутер е оборудван с по две стилни предни и задни LED светлини.

Разглеждайки по-нататъшното потенциално развитие, от екипа по роботика на Hyundai планира да интегрира регенеративна спирачна система, за увеличаване на електрическия пробег със 7%.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти