Болоня зарадва Синиша с победа в последната минута (видео)

Гол в добавеното време на Роберто Сориано донесе победа с 1:0 на Болоня над СПАЛ 2013 в откриващия мач от втория кръг в Серия “А”. Синиша Михайлович, който беше диагностициран с левкемия, се завърна на “Ренато Дал’Ара” и беше аплодиран на крака от тифозите. Неговите футболисти пък го зарадваха с първи успех през сезона, след като на старта завършиха 1:1 с Верона.

Гари Медел дебютира за Болоня от първата минута. Всички погледи обаче бяха насочени към Михайлович. Сръбският специалист получи специално разрешение от лекарите да води отбора, а феновете го приветстваха с ръкоплясквания и скандиране на името му.Матия Дестро пропусна две добри възможности за Болоня в началото. В едната ситуация той прехвърли вратаря Етрит Бериша, но защитник изчисти от голлинията. Бериша имаше много работа и спаси силен удар на Андреа Поли. СПАЛ се активизира след 30-ата минута, но не създаде чисти положения пред вратата на Лукаш Скорупски.

След почивката Роберто Сориано стреля с плонж, но от около пет метра не уцели вратата. После Никола Сансоне от малък ъгъл можеше да покачи на 2:0, но отново бранител на СПАЛ се намеси на голлинията. В същата атака имаше игра с ръка на Тиаго Чионек в наказателното поле, но след намесата на ВАР реферът Марко Ди Бело реши да не показва бялата точка.В 67-ата минута публиката не можа да повярва какъв пропуск направи Сориано след пас на Рикардо Орсолини. После Бериша се справи с удари на двамата нападатели на Болоня и беше на път да се превърне в герой за гостите.

Малко след края на редовното време гол на Федерико Сантандер беше отменен заради засада, но Болоня не се отказа. Перфектно центриране на Орсолини с левия крак намери Сориано, който изпревари Чионек и с глава донесе трите точки на домакините.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти