Гледай на живо

Първи реакции след решението за допускане на фенове на Левски на дербито

Атлетик спечели баското дерби, Иняки Уилямс с гол и постижение за историята (видео)

Приказна петъчна вечер за привържениците на Атлетик Билбао. Отборът на старши треньора Гайска Гаритано надви с 2:0 Реал Сосиедад в голямото баско дерби и се изравни на върха в класирането на Ла Лига със Севиля. Двата тима имат по 7 точки от 3 мача и еднаква голова разлика - 4:1.

Головете за "лъвовете" отбелязаха Иняки Уилямс и Раул Гарсия до почивката. 25-годишният Уилямс записа 122-и пореден мач в испанския елит - най-дългата серия за полеви футболист от началото на 21-и век.

Публиката на "Сан Мамес" искаше да види ранен домакински натиск и играчите на Гаритано не я разочароваха. В 11-ата минута груба грешка в защитата на Реал Сосиедад позволи на Андер Капа да пробие отдясно и да пусне перфектен пас към връхлитащия Иняки Уилямс, който без забавяне откри резултата.

В средата на полувремето халфът на гостите Асиер Ияраменди се контузи, а тимът от Сан Себастиан трябваше да преглътне и друго разочарование, след като реферът Хавиер Естрада Фернандес първо отсъди дузпа в негова полза, но после промени решението си и даде фаул извън наказателното поле.В 38-ата минута Иниго Кордоба подаде на Раул Гарсия, а веетранът отправи параболичен удар с левия кра, който изненада Мигел Анхел Моя. Аржентинецът докосна топката, но не можа да й попречи да спре в мрежата - 2:0.

След почивката домакините се дръпнаха в собствената си половина и дебнеха за контраатаки. В 62-ата минута гол на резервата на Реал Сосиедад Александър Исак беше отменен за засада. Гостите имаха предимство в притежанието на топката, но отправиха само два удара в очертанията на вратата и закономерно загубиха.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти