Разследват служител на ЛА Ейнджълс за смъртта на Скагс, в организма му са открити опиати и алкохол

Разследват служител на ЛА Ейнджълс за смъртта на Скагс, в организма му са открити опиати и алкохол

Стъписващи разкрития излязоха наяве след първия официален доклад за смъртта на бейзболиста на Лос Анджелис Ейнджълс Тайлър Скагс. Късно снощи Медицинският институт на окръг Тарант във Форт Уърт, щата Тексас, разпространи заключенията от аутопсията на 27-годишния питчер от МЛБ, внезапно издъхнал в хотелската си стая на 1 юни.

От документа личи, че в организма на Скагс са открити следи от наркотичните вещества фентанил и оксикодон, както и високо съдържание на алкохол. Като причина за смъртта е посочена "смесена интоксикация с етанол, фентанил и оксикодон с терминална аспирация на стомашно съдържание". Иначе казано, младият мъж е повърнал и се е задавил фатално вследствие на свръхдоза опиати.

Заключението е, че смъртта е настъпила случайно, без чужда намеса. Въпреки това от семейството на Скагс обявиха, че полицията в Саутлейк, Тексас, води разследване срещу неназован служител на ЛА Ейнджълс заради трагичния инцидент. Най-вероятно става въпрос за човека, снабдил питчера със силните опиати.

"Разтърсени сме да научим, че смъртта на нашия обичан Тайлър е резултат от комбинация от опасни медикаменти и алкохол – се казва в официалната позиция на семейство Скагс, разпространена от адвокатска кантора. – Това напълно се разминава с характера на човека, който работеше толкова здраво, за да стане играч от Мейджър лийг бейзбол, и имаше толкова обещаващо бъдеще в играта, която обичаше."

В 7-страничния медицински доклад се посочва, че в кръвта на Скагс е имало 38 нг/мл оксикодон и 3,8 нг/мл фентанил – и двете вещества са извънредно силни болкоуспокояващи и спадат към групата на опиоидите. Също така токсикологичните тестове са установили наличие на 1,22 промила алкохол.

Засега от Лос Анджелис Ейнджълс отказват съществен коментар по новите сведения, както и по съмненията, че вътрешен човек има косвена връзка със смъртта на Тайлър Скагс. "Мога само да кажа, че всички сме дълбоко натъжени и с напълно разбити сърца – заяви генералният мениджър на клуба от Анахайм Били Еплър. – Всеки търси факти и всеки в нашата организация иска факти, затова оказваме пълно съдействие на разследването."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти