Оренбург успя от осмия опит (видео)

Оренбург успя от осмия опит (видео)

След двете поредни победи над Ростов и шампиона Зенит, Уфа слезе на земята. Отборът на Вадим Евсеев загуби с 1;2 у дома от Оренбург и пропусна да се доближи до лидерите в класирането. За Оренбург пък това беше първи успех през сезона. В предишните 7 кръга тимът беше спечелил само 2 точки.

Срещата на стадион "Нефтяник" беше равностойна, но гостите по-добре се възползваха от положенията си. В 40-ата минута реферът Иван Панин даде дузпа за Оренбург, реализирана от Джордже Деспотович. Попадението е 4-о за сърбина от общо деветте на отбора до момента.
Ситуацията стана още по-лоша за Уфа в края на полувремето, когато централният защитник Александър Пуцко беше изгонен. В 54-ата минута обаче Виталий Шахов също получи червен картон и съперниците продължиха при числено равенство.

В 66-ата минута гостите организираха перфектна контра, при която Даниел Мишкич се отскубна и подаде на напълно непокрития Георгий Зотов, който вкара за 0:2. Две минути по-късно резервата Вячеслав Кротов изпревари Михаил Сиваков и върна интригата, но Оренбург не изпусна трите точки.

С победата гостите изместиха новака Тамбов от 15-ото място в класирането. Уфа е на осма позиция.

След паузата за националните отбори Оренбург ще приеме Рубин, а Уфа ще е гост на Динамо (Москва).

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички