Поветкин ступа Хюи Фюри, но и двамата боксьори не впечатлиха

Поветкин ступа Хюи Фюри, но и двамата боксьори не впечатлиха

Александър Поветкин нанесе поражение с единодушно съдийско решение (117-111) на бившия съперник на Кубрат Пулев - Хюи Фюри. Двамата подгряваха дългоочаквания сблъсък за три от четирите световни титли в лека категория в “О2 Арена” в Лондон между величествения Василий Ломаченко и Люк Кембъл.

Поветкин, който на 2 септември ще навърши 40-годишна възраст, си направи хубав подарък за рождения ден, като получи и междуконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация в тежка категория. Това е най-сериозният му успех след второто поражение в кариерата му миналата година от Антъни Джошуа.

За Хюи Фюри битката с Поветкин бе поредният шанс да изгради по-внушителна репутация в “кралската” дивизия, но поражението ще го направи все по-непривлекателно име и ще го отдалечи от елита. Той отново не показа никакъв прогрес в сравнение с предишните си битки, включително и тази с Кобрата.

Всичко, което Фюри правеше на ринга, бе да се движи добре за боксьор от тежка категория, да пробва да вкара ляв прав (имаше твърде недостатъчно точни попадения с този удар) и да залага предимно на клинчове. Най-чистите му и най-честите му попадения идваха именно оттам - основно в тила на Поветкин. Тъй като се намираше на домашна територия, британецът се разминаваше само с устни забележки от рефера на ринга.

Поветкин не се представи особено впечатляващо и индикира, че е позагубил от скоростта си и от поразяващата сила на крошетата си. Той все пак бе по-активният и с по-тежките удари, като към 8-ия рунд разкървави лявата вежда на опонента си, но нито веднъж не можа да го прати в нокдаун.

Все пак, с успеха руснакът може да се надява на още един шанс за световната титла, макар че едва ли ще бъде смятан за страшилище в тежка категория.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти