“Червени” и “сини” гледат само към победата

“Червени” и “сини” гледат само към победата

Големите съперници ЦСКА-София и Левски отново се изправят един срещу друг. “Сините” са лидери в класирането на efbet Лига с 16 точки, а “червените” са с 4 пункта по-малко и заемат шесто място. Нова грешна стъпка може да отдалечи “армейците” от целта да атакуват титлата. И двата тима ще се стремят единствено към победата, защото евентуално равенство с нищо няма да им помогне в битката с шампиона Лудогорец, който по-късно тази вечер гостува на Ботев (Враца).

В предишния кръг Левски взе ценен успех с 1:0 над Локомотив (Пловдив), а ЦСКА-София се препъна в Русе срещу местния Дунав - 1:1. Почти всички специалисти и фенове очакват тактически мач, с малко положения пред двете врати. Предвид важността на двубоя и стила на треньорите, наистина е логично да видим предпазлива игра, поне в началото, но един ранен гол може да направи дербито много зрелищно.

По всяка вероятност Люпко Петрович отново ще заложи на системата 3-5-2, която наложи в мачовете от Лига Европа. Тримата бранители ще са Раул Албентоса, Нуно Томаш и Петър Занев. По двата фланга пък ще действат Иван Турицов и Жеферсон. В средата на терена изпълнителите са ясни - Кристиян Малинов и Жанио Бикел, а малко пред тях ще играе Тиаго Родригес. Атаката на “червените” ще водят Али Соу и намиращият се в отлична форма Евандро.

Николай Бодуров, Нуно Пинто и Денис Давидов за пореден път не попаднаха в групата за мача. Най-новото попълнение Томи Юрич е изостанал с подготовката и му е рано за дебют. Сред резервите ще останат Тони Уот, Греъм Кери и Вив-Соломон Отабор.

Левски играе на приливи и отливи от началото на кампанията. Засега обаче “сините” са малко по-постоянни от големия си съперник и влизат в дербито с ясното съзнание, че победа може да ги откъсне на 7 точки пред другия столичен гранд. Лошата новина за наставника Петър Хубчев е свързана с контузията на Франко Мазурек. Аржентинският халф не е възстановен от травмата, която получи срещу Локок (Пд), и отпадна от групата за двубоя. Кали Тиам и Филипе Нашименто обаче са на линия и ще бъдат титуляри.

На вратата ще застане Милан Миятович, четиримата в отбрана ще са Живко Миланов, Нуно Рейш, Янис Каргас и Иван Горанов, а двойка дефанзивни халфове ще са Тиам и Мартин Райнов. В предни позиции ще се разчита на Найджъл Робърта, който оставя все по-добри впечатления. По крилата ще му помагат Паулиньо и Станислав Иванов.

Независимо от топлото време и неделния ден, прогнозите са, че на “Васил Левски” ще присъстват не повече от 15 000 зрители. Вратите на стадиона ще бъдат отворени в 15:45 часа - два часа преди първия съдийски сигнал на Георги Кабаков.

ЦСКА и Левски са играли шампионатно дерби на днешната дата само веднъж. Това става точно преди 40 години, като мачът завършва 1:1 с голове на Спас Джевизов и Ангел Станков.

efbet Лига - 8 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (3-5-2):

Черниаускас; Албентоса, Н. Томаш, Занев; Турицов, Малинов, Т. Родригес, Бикел, Жеферсон, Евандро, А. Соу

Старши треньор: Л. Петрович

ЛЕВСКИ (4-2-3-1):

Миятович; Ж. Миланов, Каргас, Н. Рейш, Горанов; Тиам, Райнов; С. Иванов, Нашименто, Паулиньо; Робърта

Старши треньор: П. Хубчев

СЪДИЯ:

Георги Кабаков

СТАДИОН:

“Васил Левски”

НАЧАЛО:

17:45 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички