Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Сагата "Неймар" (почти) приключи и това е най-добрата новина за Барселона

Неубедителните изяви на Барселона, съпътствани от колебливи резултати, разтревожиха феновете на каталунския тим две седмици след началото на сезона. “Лос кулес” изпуснаха цели пет точки от девет възможни и показаха множество слабости на терена. Сред причините за фалстарта бързо изпъква отсъствието на Лионел Меси, който все още няма игрови минути заради възобновена травма. Капитанът на “блаугранас” е неоспоримият лидер, вдъхновител и човекът, който най-често носи точките за шампионите. Липсата на Луис Суарес също отслабва нападението на барселонци.

На втори план сред факторите за скърцането на машината идва темата за Неймар. Трудно е да си представим, че публичните усилия на каталунците да си приберат бразилеца не въздействат на футболистите.

Наставникът Ернесто Валверде има проблем с това да наложи авторитета си с оглед ситуацията, а в съблекалнята на “лос кулес” със сигурност има противници на идеята за връщане на Ней.
Играчи като Иван Ракитич, Усман Дембеле, напусналият Филипе Коутиньо (докато беше част от Барселона) се чувстват предадени от ръководството, а и без съмнение обидени заради позициите по темата на някои свои съотборници. Погледното под дръг ъгъл, това въздейства по още един начин на играта на Барса. Валверде навярно умишлено вади от сметките футболист като Ракитич заради неясното му бъдеще. И талант като Артур е фактор в играта на каталунците и също беше спряган за част от мегасделката с Пари Сен Жермен.
Проблемите в отбрана на барселонци са отколешни. И този сезон ще се разчита на Жерард Пике и Клеман Лангле. Идеята за привличането на централен защитник от типа “Матайс де Лихт” бързо беше забравена. На “Камп Ноу” се надяват на силните изяви на дълго лекувалия контузия Самюел Юмтити и неговия сънародник Жан-Клер Тодибо.
Най-скъпите летни попълнения Антоан Гризман и Френки де Йонг моментално връхлетяха в титулярния състав. Холандецът показва страхотни качества, а френският стрелец омагьоса феновете на “синьо-червените” с вълшебни голове срещу Бетис, но разочарова тотално срещу Осасуна. Въпреки това се вижда, че и на двамата им е прекалено рано да бъде нагърбени с отговорните роли на лидери.
Като цяло проблемите на Барселона започват с това, че трансферният прозорец затваря повече от две седмици след началото на сезона, както се оплака Валверде. Неймар така и не попадаше в плановете на управата на "лос кулес" и провалът на преговорите (както се очаква) няма да се отрази спортно-технически на атаката на Барса, а дори ще позволи на футболния свят да види таланти като Ансу Фати и Карлес Перес. Когато каталунците се съсредоточат изцяло върху изявите си на терена и Лионел Меси отново е там, отборът в синьо и червено ще изглеждат по много по-творчески и устремен начин.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти