Александър-Арнолд си пожела серия от “сухи” мрежи

Александър-Арнолд си пожела серия от “сухи” мрежи

Футболистите на Ливърпул ще се постараят рекордната серия от победи в английското първенство да продължи възможно най-дълго, заяви десният бек Трент Александър-Арнолд в интервю за клубния уебсайт. Мърсисайдците играха слабо по време на предсезонната подготовка, но победата с 4:1 срещу Норич на старта на сезона ги успокои и те надвиха още Саутхамптън, Арсенал и за последно Бърнли през уикенда.

"По време на предсезонната подготовка нито играехме добре, нито имахме добри резултати, но очевидно сме оставили всичко това зад нас. Най-важното беше да се стегнем за първия мач и да го спечелим, а ние го направихме с добра игра. От този момент насетне не сме поглеждали назад, оставихме всичко друго зад гърба ни. Интересуват ни само следващите мачове и искаме да ги печелим", каза Александър-Арнолд.

Последната победа бе спечелена с 3:0 срещу Бърнли и десният бек на Ливърпул дори вкара гол, който му дава още повече спокойствие. За него обаче по-важна се оказа “сухата” мрежа, която бе и първа за сезона.

"Това е ключово за нас. Може би беше единственото, което ни липсваше от началото на сезона - сухите мрежи. Малко е разочароващо като не ги получаваме, защото през миналия сезон правехме често точно обратното. Сега обаче го направихме на стадион, на който не много отбори се справят със задачата. Но ние успяхме и се надявам това да има лавинообразен ефект", продължи английският национал.

Тази победа е последната от серия от 13 поредни за Ливърпул в английското първенство, а това е исторически клубен рекорд. "Винаги е приятно да подобряваш рекорди, защото това сочи, че се движиш по правилния път. Дано успеем да спечелим още няколко, възможно най-много", завърши той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти