Само една квота остана за олимпийския турнир по софтбол

Само една квота остана за олимпийския турнир по софтбол

Само едно вакантно място остана в олимпийския турнир по софтбол, с който ще бъдат открити XXXII летни игри в Токио '20. Мексико и Канада заеха първите две места в квалификацията на зона "Америка" и се присъединиха към домакина Япония, световния шампион САЩ и победителя от пресявката в зона "Европа-Африка" Италия като сигурни участници в 6-странната надпревара, с която американската игра ще се завърне в олимпийското семейство следващото лято.

За софтболния отбор на Мексико това ще е дебют на олимпиада, докато Канада бе част и от предишните четири софтболни турнира под петте преплетени кръга – в Атланта '96, Сидни 2000, Атина '04 и Пекин '08. Последната квота за Токио '20 ще бъде запълнена от квалификацията в зона "Азия-Океания" в Шанхай (Кит, 24-28 септември).

Именно софтболът ще има честта да проведе първите официални състезания от игрите догодина, още преди церемонията по откриването на 24 юли. Софтболният турнир ще стартира с мач на 22 юли на ст. "Азума" във Фукушима в памет на жертвите от опустошителното земетресение през 2011 г. Останалите срещи ще се изиграят на ст. "Йокохама" в едноименния град.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти