Рой Кийн пак се заяде с Алекс Фъргюсън

Рой Кийн пак се заяде с Алекс Фъргюсън

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн отправи поредни критики към настоящи и бивши фигури от клуба. Някогашният халф нападна легендарния мениджър Алекс Фъргюсън, под чието ръководство Юнайтед се превърна в световен колос и спечели 38 трофея, от които 13 са титли на Англия.

Ирландецът обаче не крие своята неприязън към шотландеца.

“Хората говорят за това как Фъргюсън можел да работи и управлява хората - заяви Кийн пред Off The Ball. - Не се заблуждавайте. Бях в клуба, когато Брайън Робсън напусна, бях там когато си тръгна и Стив Брус. Това бяха двама отдадени на клуба хора и не ми хареса начинът, по който се отнесоха с тях. Когато аз се махнах, не съм си мислел, че това е краят на кариерата ми в Юнайтед. Но ако бях останал, щях да се боря за мястото си, без да ме интересува дали срещу мене стои Алекс Фъргюсън или Папата.”

Рой Кийн дори задълба още повече, като обвини Фърги в това, че е използвал клуба, за да лансира роднините си. “Синът му Дарън игра за отбора и даже спечели медал. Той беше късметлия. Дълго време пък братът на Фъргюсън беше шеф на скаутите. Учуден съм, че и жена му не започна работа в клуба”, добави ирландецът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти