Витал Хайнен: 24 отбора са твърде много за европейско първенство

Витал Хайнен: 24 отбора са твърде много за европейско първенство

До началото на европейското първенство по волейбол за мъже остават броени дни (12-29 септември). Типично в стила си, старши треньорът на световния шампион Полша - Витал Хейнен направи изявление относно регламента на турнира. Белгиецът критикува Европейската волейболна конфедерация пред една от полските телевизии. 

„24 отбора в надпреварата са твърде много. Вижда се и в женския турнир. Можете да преброите броя на мачовете, завършили с резултат 3:0, и да сравните как е било преди. Не говори добре за волейбола. Едностранните мачове вредят на всеки спорт. Необходими са по-тежки мачове. В Европа няма 24 отбора, които да са на едно и също ниво. Страхувам се, че ще се повтори и при мъжете. Лично аз предпочитам турнир с 16 участници“, заяви Хайнен за Polsat Sport.

Тимът на Полша продължава подготовката си за Евроволей. Надпреварата ще стартира на 12 септември и ще се проведе в четири страни: Белгия, Франция, Холандия и Словения. "Дружина" е в група D в Амстердам и Ротердам и ще се изправи срещу Холандия, Естония, Украйна, Чехия и Черна гора.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти