Великият Хабиб събмитна Порие и пак доказа, че е кралят!

Хабиб Нурмагомедов (вече 28-0 MMA, 14-0 UFC) продължава да бъде непобеден в ММА и отново доказа, че е кралят на леката категория в UFC. Роденият в Дагестан боец събмитна в 2:06 секунди от началото на втория рунд с риър-некед-чоук Дъстин Порие (25-6 MMA, 17-5 UFC)в основното събитие на голямата галавечер в Абу Даби UFC 242. Така руснакът не само остава непобеден в смесените бойни изкуства, което е впечатляващо постижение, но и направи втора успешна защита на титлата си след тази преди година срещу Конър Макгрегър.

16 Великият Хабиб Нурмагомедов събмитна Дъстин Порие и пак доказа, че е кралят!

Порие заслужава поздравления, въпреки поражението, защото имаше няколко проблясъка в срещата и опита два-три пъти да направи гилотина, която можеше да промени живота му.

16 Великият Хабиб Нурмагомедов събмитна Дъстин Порие и пак доказа, че е кралят!

В крайна сметка неудържимият Хабиб не спря да прилага натиск върху опонента си и повече от заслужено се поздрави с бляскава победа.

Първото влизане за тейкдаун на Нурмагомедов се случи 1:20 секунди след началото на двубоя, в което и двамата бяха предпазливи и не предприемаха никакви рискове. Порие бе притиснат до оградата и логично Хабиб осъществи тейкдаун, макар временният шампион да се защитаваше нелошо. Дагестанецът доминираше върху гърба на противника си и опита първо риър-некед-чоук, а после и още една хватка с притискане на врата. Порие бе в голяма беда, но оцеля още един опит за приключване на битката, като дори се изправи, но отново се превъртя и даде гърба си в близост до оградата. В последните 30-ина секунди Хабиб приложи доста успешен граунд-енд-паунд и нарани съперника си с “чукове” и лакти.

Вторият рунд бе доста по-успешен за Порие, защото той успя да вкара няколко десни крошета в главата на Хабиб и дори го разклати при размените, но не след дълго Нурмагомедов осъществи четвърти тейкдаун. Както обича да прави, руснакът заключи краката на съперника със своите крака и опита да му вкарва удари в лицето, притискащ го до оградата. Аркада се отвори на лявата вежда на Порие, който пробва два пъти неуспешно да контраатакува с гилотина. Финалните секунди на рунда отново обаче преминаха в граунд-енд-паунд, включващо колена.

16 Великият Хабиб Нурмагомедов събмитна Дъстин Порие и пак доказа, че е кралят!
Хабиб отново бе поставен в неудобна ситуация в началото на следващия рунд (нов неуспешен опит за гилотина), но сравнително рано пак успя да го притисне до оградата и да приложи натиск. Порие в крайна сметка предаде (за пореден път в сблъсъка) гърба си и стана жертва на риър-некед-чоук.
Поредна шампионска победа за краля в категорията Хабиб!
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти