Посрещнаха Марадона като месия в Аржентина (видео+галерия)

Една от най-големите легенди на световния футбол - Диего Армандо Марадона, се завърна към треньорската професия. Дон Диего пое аржентинския клуб Химнасия и бе представен официално пред феновете на тима в неделя.

Хиляди привърженици посрещнаха 58-годишния аржентинец на стадион “Ел Боске” в Ла Плата. Някои от запалянковците бяха с фланелки, други с маски, а имаше и такива с татуировки с изображението на световния шампион от Мондиал’86.

Развълнуваните фенове скандираха името на Марадона, а самата легенда не сдържа сълзите си и обеща: “Няма да пропусна и една тренировка. Тук ще се тренира здраво. Който не тренира, няма да играе. Който не тича, няма да играе!”, зарече се Дон Диего.

Марадона е изправен пред тежката задача да спаси Химнасия от изпадане. Отборът е спечелил само една точка в първите пет кръга от началото на аржентинската Суперлига и заема последното 24-о място в класирането. В края на седмицата Химнасия приема намиращия се в златната среда Расинг Клуб.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти