България с изцяло нов състав в Дъблин

Селекционерът на България Красимир Балъков ще смени почти целия състав за контролата с Ейре, научи Sportal.bg. Както е известно, "лъвовете" от вчера са в Дъблин, където утре излизат в приятелска среща на "Авива Стейдиъм" срещу селекцията на Мик Маккарти. Двубоят е от 21:45 часа.

Балъков пристигна в ирландската столица с група от 24 играчи, като 11-те, които стартираха мача с Англия (0:4) на "Уембли", снощи имаха възстановителна тренировка. Останалите футболисти проведоха тактическо занимание, което продължи около 90 минути. Целият тим тренира тази вечер на "Авива Стейдиъм", след което ще стане ясно колко от титулярите срещу англичаните ще играят в Дъблин от самото начало. Бала и щабът му обаче мислят да направят поне 7-8 промени.

Очаква се дебют да направи вратарят Христо Иванов, който до последно беше гласен за титуляр срещу Англия, както Георги Пашов и Васил Панайотов, които получиха първи повиквателни за представителния тим на България. Завърналите се в състава Георги Миланов и Георги Терзиев също се очаква да запишат първи минути под ръководството на Бала. Божидар Краев пък би трябвало да води атаката.

На днешната тренировка селекционерът ще прецени какво е състоянието на Ивелин Попов, Вандерсон и още няколко от титулярите от последната среща, за да вземе решение дали може да заложи на тях и в Дъблин от първата минута. Целта на бронзовия медалист от САЩ'94 е да даде шанс на всички повикани, за да ги види с националната фланелка и да знае на кого ще може да разчита при евентуалните баражи за Евро 2020 през март, ако "лъвовете" получат шанс да участват в тях.

Последвайте каналите ни в:

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти