Бездната между бюджетите на Барса, Реал М и останалите продължава да стои

Бездната между бюджетите на Барса, Реал М и останалите продължава да стои

Шампионът Барселона продължава да бъде испанският клуб, който отделя най-много пари за заплати на футболисти и треньори. Бюджетът на “лос кулес” за финансови възнаграждения за този сезон е 671,429 млн. евро, като е с 39,3 млн. евро повече в сравнение с предишния.

Реал Мадрид продължава да бъде втори с 30,3 млн. евро по-малко от каталунския си съперник - 641,049 млн. Столичани обаче увеличават разходите си най-много от всички - със 74,55 млн.

След това обаче следва огромна разлика спрямо другите клубове. Трети по бюджет е Атлетико Мадрид с 348,50 млн. Най-малко отделя новакът Майорка - 29,97 млн. евро.


Във въпросната сума влизат всички разходи по заплати на играчи, треньори и служители на клуба. В този лимит попадат и сумите по всички потенциални клаузи и комисионните на агентите, помогнали за привличането на даден футболист.

Всеки клуб сам изготвя своя финансов план и посочва въпросния бюджет, като информацията се предава за одобрение от Испанската футболна лига. Всичко това се прави с цел да няма финансова нестабилност заради грешни разчети.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти