Визията се превръща в реалност - световна премиера на Volkswagen ID.3

Визията се превръща в реалност - световна премиера на Volkswagen ID.3

Volkswagen представя авангардния ID.3 вечерта преди откриването на Международното автомобилно изложение (IAA) във Франкфурт. Този изцяло нов модел е символ на началото на нова ера за марката.  ID.3 разширява продуктовата гама на Volkswagen, дебютирайки като първи модел от изцяло ново поколение чисто електрически превозни средства - с нулеви емисии, изключителна ефективност и пълна комуникационна свързаност. Едновременно с това ID.3 отразява преориентацията на марката Volkswagen и е първият модел, носещ новото лого на Volkswagen.

“ID.3 е универсален модел, напълно подходящ за ежедневна употреба. Благодарение на компактните си външни размери той е в състояние да предложи типичната за малките автомобили отлична маневреност, но в случая тя е съчетана с достойно за автомобил от среден клас вътрешно пространство. Новият модел съчетава вълнуващ дизайн с иновативни технологии и впечатляващ автономен пробег“, подчерта Зилке Багшик, ръководител продажби и маркетинг за ID. фамилията от модели вечерта преди откриването на Международното автомобилно изложение IAA.  

Новият ID.3 на Volkswagen поставя началото на нова ера по отношение на природосъобразната и благоприятна за климата мобилност. Този първи модел от серията ID. се отличава с неутрален въглероден отпечатък, характерната за електромобилите впечатляваща динамика на пътя и с пълна комуникационна свързаност. Както и всички бъдещи ID. модели, ID.3 използва технологичната основа на новата модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen, която е проектирана изцяло за използване в електромобили с акумулаторни батерии и е напълно лишена от обичайните до този момент компромиси.

ID.3 демонстрира ярко новосъздадената стилистична ДНК на фамилията от модели ID., която веднага го идентифицира като автомобил с нулеви емисии. Създаден като носител на едно наистина наелектризиращо бъдеще, той внася качествено ново ниво по отношение на дизайна в категорията на компактните автомобили. „С ID.3, Volkswagen поема към бъдещето“, сподели Клаус Бишоф, главен дизайнер на марката Volkswagen, и в допълнение подчерта - „Естественият стил и абсолютно интуитивното изживяване зад волана на новия модел са ярка демонстрация на новия, електрически начин на мислене."

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти