Ариго Саки: Моят Милан беше иновативен, сега такива са отборите на Клоп и Гуардиола

Ариго Саки: Моят Милан беше иновативен, сега такива са отборите на Клоп и Гуардиола

Легендарният наставник на Милан и Италия Ариго Саки призна, че много харесва работата на мениджърите на Ливърпул и Манчестър Сити - Юрген Клоп и Джосеп Гуардиола.

“Техният футбол е подобен на моя и аз много оценявам техните ценности, култура и характер. Моят Милан беше иновативен, а отборите на Гуардиола и Клоп продължават тази тенденция. Те мислят като мен. Имаме задължението да накараме публиката да се наслаждава на футбола и да е развълнувана от него. Да играеш голям футбол е по-трудно от това да говориш за него. Харесва ми желанието им да доминират. Футболът трябва да е доминация и красота, музика и култура. Харесва ми да ги гледам. Проблемът с Висшата лига е, че там играят прекалено често и конкуренцията е много голяма. Може би затова националният тим никога не постига големи резултати”, заяви Саки пред “Дейли мейл”.

Запитан кого би назначил като треньор, ако ръководеше някой клуб - Клоп, Гуардиола или Маурисио Почетино, той отговори: “Със сигурност би било проблем за мен. Изброихте любимците ми, като и тримата имат същата философия, въпреки че са много различни. Нека кажа нещо и за Арсен Венгер - той революционира английския футбол, наистина е велик. Англия има лудо и брилянтно първенство, което изживява своята златна ера”, допълни Саки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти