Лудогорец дръпна в първенството преди сблъсъка с руския ЦСКА (видео+галерия)

Шампионът на България Лудогорец победи Етър и дръпна с четири точки пред Левски и Локомотив (Пловдив) в класирането. "Орлите" надвиха "виолетовите" с 2:0 на "Лудогорец Арена" в мач от 9-ия кръг на ebet Лига,  а головете бяха дело на Клаудиу Кешерю (47) и Джоди Лукоки (86). Звездите на Станислав Генчев взеха трите точки напълно заслужено и вече имат актив от 21 точки, докато "сините" са със 17, но и мач по-малко. Шестият успех през този сезон и гарантираното първо място на този етап в шампионата ще даде самочувствие и спокойствие на Лудогорец преди домакинството на ЦСКА (Москва) от Лига Европа. Двубоят от групите на турнира е след пет дни в Разград.

Преди официалния дебют на Генчев пред собствена публика беше представено от Георги Караманджуков най-новото попълнение на 8-кратните шампиони на България - Талеб Тауата. Израелският национал ще играе с №6 в България.


Домакините не можеха да се оплачат от кадрови проблеми с контузени или наказани преди мача. Станислав Генчев заложи на Ренан на вратата, а пред него в защита бяха Сисиньо, Рафаел Форстър, Драгош Григоре и Станислав Манолев. Яцек Горалски и Светослав Дяков бяха опорните полузащитници. Полякът първоначално беше резерва, но смени контузилия се на загрявката Анисе. Лукоки и Жоржиньо започнаха на двете крила. Кешерю водеше атаката, а зад гърба му бе Марселиньо. Това означаваше, че в тима са направени шест смени в стартовите 11 от успеха с 1:0 над Ботев (Враца) в предния кръг.
Гостите от Етър имаха проблеми преди мача В лазарета бяха доста важни играчи като Боджадж, Ковачев и Колев. Наставникът Росен Кирилов пусна в игра Христо Иванов на вратата и карето Здравко Илиев, Иван Иванов, Дюлгеров и Стоянов в отбрана. Станоев бе дефанзивен халф, а Руменов и Пехливанов действаха пред него в центъра на терена. Младенов и Гади ще дейтваха по двете крила, докато атака беше Димитров.

Единствената промяна от победата с 2:1 над Берое беше новото попълнение Крис Гади, който дебютира от първата минута, сменяйки Светослав Ковачев.
Шампионите бяха много по-активни от първите минути, но пропуснаха няколко добри възможности. Жоржиньо пропусна сам срещу Христо Иванов в 20-ата минута, след което и Кешерю пропиля добър шанс. Попадение на Жоржиньо пък беше правилно отменено поради засада в 31-ата минута. Тогава Марселиньо засече центриране на Сисиньо, Иванов спаси и Жоржиньо вкара при добавката, но беше в засада и резултатът остана 0:0. Крис Гади също стреля далеч от целта при една от малките възможности за търновци. В 39-ата минута гредата спаси "виолетовите". Това се случи след удар на Марселиньо с глава от няколко метра. Нападателят на гостите Ивайло Димитров се контузи и беше заменен принудително от Милчо Ангелов.
Втората част започна отлично за домакините, които в 47-ата минута вече имаха преднина. При центриране от корнер Рафаел Форстър игра с глава, Кешерю чукна топката и заблуди Иванов, който показа добър рефлекс и изби, но топката попадна в краката на румънеца, който вкара своя шести гол за сезона в първенството.

Секунди по-късно таранът от Румъния се размина с втори гол, а натискът на Лудогорец продължи. В 56-ата минута съдията Никола Попов можеше да изгони Сисиньо, който удари без топка в лицето Крум Стоянов. Левият защитник легна на тревата, а от носа му течеше кръв. Бразилецът имаше вече жълт картон, но реферът не отсъди фаул, въпреки че викна лекарския екип на терена.
Етър се защитаваше добре, докато Лудогорец търсеше втори гол. В 68-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, когато Крум Стоянов бутна с ръка връхлитащия Жоржиньо, който падна в наказателното поле и се удари в коляното на Иванов. Дан Битон, Мавис Чибота и Якуб Шверчок влязоха за "орлите", докато Иван Стоянов се появи за гостите. Именно опитният играч беше на сантиметри да шокира бившия си тим.
Десетина минути преди края при бърза контраатака, той стреля майсторски, но топката мина покрай лявата греда пред погледа на Ренан.
В 86-ата минута високата преса на Лудогорец даде резултат и при поредната отнета топка пред наказателното на Етър падна и втория гол. Битон намери Шверчок, който много хубаво изведе Лукоки. Крилото без проблем удвои и подпечата поредната победа на своя тим, който весе още няма допуснат гол в първенството пред собствена публика.
Така Лудогорец вече има седем победи от седем мача срещу Етър в първенството. Головата разлика в полза на "орлите" е 26:2.

Етър пък приема бившия тим на своя треньор Кирилов - Витоша (Бистрица), срещу който ще търси втората си победа през тази кампания.

36 Лудогорец - Етър
Efbet Лига, 9 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ - ЕТЪР 2:0
1:0 Кешеру (47)
2:0 Лукоки (86)

ЛУДОГОРЕЦ:

Ренан, Сисиньо, Рафаел Форстър, Драгош Григоре, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Яцек Горалски, Джоди Лукоки, Жоржиньо, Марселиньо, Клаудиу Кешерю

ЕТЪР:

Христо Иванов, Здравко Илиев, Александър Дюлгеров, Иван Иванов, Крум Стоянов, Красимир Станоев, Данел Младенов, Румен Руменов,  Яни Пехливанов, Крис Гади, Ивайло Димитров

Стадион:

"Лудогорец Арена", Разград

Съдия:

Никола Попов

Начало:

20:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЕТЪР

Снимки 1 и 2, ludogorets.com

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти