Куартараро най-бърз в третата тренировка от MotoGP на "Мизано"

Куартараро най-бърз в третата тренировка от MotoGP на "Мизано"

Сателитният пилот на Yamaha Фабио Куартараро постави най-доброто време за обиколка на италианската писта "Мизано" в третата свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Сан Марино. По време на сесията Куартараро и заводският пилот на Yamaha Маверик Винялес бяха в своя собствена битка за първото място, като останалите пилоти на трасето не успяваха да догонят темпото им.

Най-доброто постижение от петъчните тренировки - това на Винялес - бе подобрено едва в края на третата 45-минутна сесия със свежи гуми. Първо това направи самият Винялес, а после и Куартараро и Маркес.

В крайна сметка Винялес приключи тренировката втори, на 0.356 сек зад Куартараро, а само още трима пилоти успяха да запишат време, което да е на по-малко от секунда изоставане от французина. До третото място в тренировката се добра пилотът на КТМ Пол Еспергаро, следван от лидера в шампионата Марк Маркес с Honda и Франко Морбидели с втората сателитна Yamaha.

Шести и седми завършиха Такааки Накагами със сателитна Honda и Валентино Роси, който вкара и последната Yamaha в топ 7. Ветеранът от Тавулия показа и специалната си каска преди началото на сесията. Победителят от "Силвърстоун" Алекс Ринс записа осма най-бърза обиколка, следван от двама пилоти с Ducati - Микеле Пиро, който този уикенд кара с "уайлд кард", и Андреа Довициозо.

Съотборникът на Дови Данило Петручи завърши извън топ 10 и така не успя да си гарантира директно място в Q2. Освен него, през Q1 трябва да премине и Кал Кръчлоу със сателитната Honda и съотборникът на Маркес Хорхе Лоренсо, чийто мотор получи технически проблем в края на тренировката.

Инцидент в сесията претърпя единствено пилотът на Aprilia Андреа Яноне - втора за състезателния му уикенд - на бавния десен завой номер 4.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти