Дунав устиска срещу Славия в Русе (видео)

Дунав и Славия завършиха 0:0 в мач от 9-ия кръг на efbet Лига. Въпреки нулевото равенство двата тима имаха достатъчно на брой голови положения, но в крайна сметка те не бяха материализирани.

В 90-ата минута гостите от София можеха да отмъкнат трите точки след шут на Шоколаров, но той се отби в лявата греда.

Домакините започнаха по-активно срещата и в първите минути на два пъти застрашиха вратата на софиянци. Първо отбраната на гостите трудно се справи с опасна атака на драконите отдясно. В 7-ата минута Лазаров шутира от фаул, но Георгиев улови.

Постепенно Славия отблъсна натиска на домакините и на свой ред, най-вече чрез Галин Иванов, започна да поглежда по-често към противниковата врата. В 11-та минута капитанът на белите стреля от границата на наказателното поле, но Макенджиев плонжира и спаси.

В 19-ата минута Дунав пропусна отлична възможност да поведе. Щерев разигра добре с Ахмедов и стреля от 17 метра, но покрай лявата греда. В 33-ата минута Стефан Христов отправи бомбен удар след центриране от фаул, а топката профуча над напречната греда.

Само 120 секунди по-късно русенци като по чудо не откриха резултата. Ковачев засече с глава на първата греда центриране от корнер, но Георгиев с невероятен рефлекс изби. В тази ситуация останаха съмнения дали топката не е минала голлинията, но реферът Волен Чинков прецени, че това не се е случило и остави играта да продължи.

В 42-ата минута груба грешка на Николов за малко не коства попадение във вратата на Дунав. Защитникът опита да върне към своя вратар, но Чунчуков пресече паса, след което пусна с пета към нахлуващия на скорост Галин Иванов. Капитанът на Славия обаче не си пое добре топката и тя излезе в аут.

В 44-ата минута дойде най-дискусионното положение за първата част. Ахмедов стреля от границата на наказателното поле, но Георгиев изби. Христов обаче стигна първи до топката, Виачки опита да му я избие с шпагат, но не успя да го стори.

Нападателят на русенци падна след съприкосновение със защитника, драконите поискаха дузпа, но Чинков остана безмълвен.

Десет минути след почивката Славия оргинизира опасна контраатака. Галин Иванов напредна отляво и изведе отлично Чунчуков сам срещу Макенджиев, таранът го преодоля с поемането на топката, но си я бутна по-дълго от необходимото и Костадинов го затвори за шут към празната врата.

Домакините отговориха с две изключително опасни атаки, но първо Христов не уцели вратата на Славия, която бе останала без страж, тъй като Георгиев не успя да се върне след излизане извън наказателното поле, а в 65-ата минута отново той дриблира добре, но не сполучи с шута от 7-8 метра.

В 75-ата минута Христов намери Димов в наказателното поле, халфът стреля с левия крак, но над вратата.

След това положение Славия взе инициативата и играта се пренесе пред наказателното поле на Дунав. В 90-ата минута белите можеха да вземат трите точки, когато шут на Шоколаров се отби в лявата греда, а при добавката Стоев стреля покрай вратата.

ДУНАВ - СЛАВИЯ

0:0

ДУНАВ:

21. Макенджиев, 77. Костадинов, 5. Николов, 16. Ковачев, 29. Колев, 22. Милчев, 8. Щерев, 11. Димов, 7. Лазаров, 99. Христов, 9. Ахмедов

СЛАВИЯ:

13. Георгиев, 4. Патев, 15. Виячки, 6. Хуманес, 83. Попадийн, 71. Стоев, 23. Узунов, 8. Шоколаров, 20. Кръстев, 33. Иванов, 9. Чунчуков

СЪДИЯ:

Волен Чинков

СТАДИОН:

“Градски”, Русе

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти