“Бомба” на Дуван Сапата даде настроение на Аталанта за дебюта в ШЛ (видео)

С победен гол на Дуван Сапата в петата минута на добавеното време Аталанта надви Дженоа с 2:1 като гост в среща от 3-ия кръг на Серия “А”. Колумбиецът беше точен с мощен удар извън наказателното поле, на който вратарят не успя да се противопостави.

Малко преди това домакините бяха изравнили от дузпа чрез Доменико Кришито. Дуван изработи и първото попадение на бергамаските, след като беше фаулиран за наказателен удар, реализиран от Луис Муриел в 64-ата минута.

Това е втори успех за Аталанта от второ гостуване, с което отборът очаква с настроение дебюта си в Шампионската лига. Там през идната седмица тимът гостува на Динамо (Загреб) в група, в която са още Манчестър Сити и Шахтьор (Донецк).

За Дженоа пък това е първо поражение до момента.



Аталанта игра по-добре и имаше повечето възможности, особено преди почивката. През второто полувреме гостите успяха да поведат, след като Дуван Сапата беше фаулиран в наказателното поле от братовчед си Кристиан Сапата. Първоначално главният съдия Микаел Фабри не видя фала, но от ВАР му сигнализираха. След като прегледа запис на положението, арбитърът посочи бялата точка. Муриел реализира с лекота и отборът му поведе с 1:0.

В 78-ата Дуван излезе сам срещу Йонуц Раду, но стражът спаси. Малко след това Робин Гозенс вкара за Аталанта, но попадението правилно не беше признато заради засада на германеца.

Играчите на Дженоа преследваха точката и в 90-ата минута спечелиха дузпа, след като Берат Джимсити препъна Кристиан Куаме. Опитният Кришито заложи на силен удар в центъра на вратата и резултатът беше изравнен.

Домакините обаче не запазиха дисциплина до самия край, защото в добавеното време оставиха Дуван Сапата да стреля и да донесе трите точки за Аталанта.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти