Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Световен рекордьор в треньорството напусна този свят

Световен рекордьор в треньорството напусна този свят

Рекордьорът по брой водени отбори в света - Руди Гутендорф, е починал днес на 93-годишна възраст. Германецът се превърна в легенда, след като по време на треньорската си кариера беше начело на 55 тима, в това число 18 национални.

Неуморния Руди, както беше известен той, влиза в професията през 1955 г., когато поема швейцарския Блу Старс (Цюрих). След това в продължение на 48 години той застава начело на състави от над 30 държави. Сред най-силните клубни състави са Шалке 04, Хамбургер ШФ, Щутгарт, Херта (Берлин) и Дуисбург.

В екзотичната му визитка влизат националните отбори на страни като Тонга, Непал, Нова Каледония, Ботсвана Фиджи и т.н. Гордостта му е времето начело на Руанда скоро след гражданската война от 1994 г. В африканската страна той успява да накара в тима един до друг да играят футболисти от враждуващите племена Хуту и Тутси. За последно Гутендорф беше начело на Самоа през 2003 г.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти