Ибра вече е легенда на Галакси

Ибра вече е легенда на Галакси

Шведската звезда Златан Ибрахимович записа пореден рекорд в своята кариера. Той стана играчът с най-много голове за един сезон с екипа на Лос Анджелис Галакси. Капитанът на калифорнийците вкара хеттрик за внушителната победа със 7:2 над Спортинг Канзас Сити в мач от 30-ия кръг на Мейджър Лийг Сокър.

Така 37-годишният таран има вече 26 попадения през тази кампания, а досегашният рекорд за футболист на Галакси бе от 24 гола - на Карлос Руис през 2002 година.

Близо 23 000 зрители на стадион "СтъбХъб Център" станаха свидетели на головото шоу, в което Ибра дори си позволи лукса да изпусне дузпа, но след това беше точен при добавката в 32-ата минута за моментното 1:1. Интересното е, че преди това Гутиерес (24) бе дал аванс на гостите, а отново той вкара и последното попадение в мача в 86-ата минута, когато оформи крайния резултат.

Първата част завърши 1:1, въпреки множеството възможности пред двете врати. Втората част обаче се превърна в истински голов фестивал за състава на Гийермо Скелото. Корона даде аванс на домакините с първото си попадение за клуба в 48-ата минута,  след като се възползва от подаване на Кристиан Павон. Златан вкара за 3:1 в 51-ата минута, ставайки най-резултатният играч на Галакси в един сезон от първенството.

Мексиканецът Антуна вкара четвърти гол в 69-ата минута. Последваха два бързи гола с глава на Себастиян Летдет (77, 79), след което Ибра с хубав диагонален изстрел вкара своя втори хеттрик през този сезон и общо трети в САЩ.

Нападателят има вече 26 гола от 25 мача през този сезон и изостава само на две попадения от лидера при стрелците Карло Вела. Мексиканската звезда на градския съперник Лос Анжелис има 28 попадения.

Галакси остана на пето място в Западната конференция с актив от 45 точки, след като прекъсна серията си от пет мача без победа. Това бе 14-и успех на тима, който има 13 равенства и три поражения. Лидер е Лос Анжелис с актив от 64 точки. Спортинг остана на девето място с 37 точки.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти