Илиана Раева: Предстои тежко световно първенство, но сме подготвени

Илиана Раева: Предстои тежко световно първенство, но сме подготвени

Президентът на родната федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде интервю за bTV преди старта на световното първенство в Баку, Азербайджан. Тя заяви, че представителките ни знаят колко тежко състезание им предстои, но са много добре подготвени.

"Аз съм много доволна от това, което показват момичетата - като спокойствие, като кондиция, концентрация. Тук атмосферата е такава, че не им позволява да не мислят за това, че им предстои едно много тежко състезание. Напълно го осъзнават, но мисля, че са достатъчно добре подготвени, за да бъдат спокойни. Ние правим всичко, което трябва да правим, за да бъдат спокойни и концентрирани. Утре започваме!", каза Раева.

"Има и вълнение, има и притеснение. Това е съвсем нормално човешко усещане при такава отговорна ситуация, каквато ще бъде тази на Боряна и Катрин. Но аз смятам, че ще успеем да ги запазим спокойни, да бъдат в добра концентрация и възможно по най-добрия начин да изиграят композициите си.”

”Мисля, че те абсолютно осъзнават силата си. Да се надяваме, че това им помага да имат добро самочувствие и увереност в силите си, а не ги кара да се вълнуват повече и да бъдат притеснени. Какво им е вътре в душите и умовете - само те си знаят, но не позволяват, дори и пред нас, да показват някакво притеснение и страх.”

"Искам да са спокойни, да са уверени в това, че са силни наистина и да покажат една силна игра. Най-важното, за което сме дошли, са тези две квоти. Надявам се да успеем", завърши президентът на БФХГ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти