Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Спорна дузпа не спря устрема на Ростов, Попето с цял мач

Спорна дузпа не спря устрема на Ростов, Попето с цял мач

Отборът на Ростов записа трета поредна победа в руската Премиер лига. Тази вечер възпитаниците на Валери Карпин се наложиха с 2:1 над Ахмат в домакинството си от 9-ия кръг. Цял мач за домакините изигра българският национал Ивелин Попов. Гостите от Грозни поведоха от дузпа в 19-ата минута с гол на Одисе Роши, но Ростов направи пълен обрат с попадения на Хорен Байраман в 54-ата и Матиас Норман в 64-ата минута.

Мачът не започна добре за Ростов. В 19-ата минута реферът Николай Волошин отсъди доста спорна дузпа в полза на Ахмат. Ризван Уциев отправи удар по посока на вратата и топката се спря в ръката на Евгений Чернов. Дузпата обаче можеше и да не бъде отсъдена, тъй като изстрелът бе много отблизо и защитникът бе прибрал ръката си плътно до тялото. Все пак съдията посочи бялата точка, а Одисе Роши отбеляза за 0:1.

Ростов обаче съумя да направи пълен обрат през втората част. В 54-ата минута Роман ерьоменко стреля от дистанция, вратарят не се намеси добре и кълбото попадна у Хорен Байраман, който отблизо вкара за 1:1.

В 62-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Антон Швец получи директен червен картон за изключително циничен фаул с бутоните напред срещу Матиас Норман.

Домакините се възползваха от численото си предимство и само две минути след това излязоха напред в резултата. Топката попадна в краката на Норман пред наказателното поле и той с бомбен шут с помощта на гредата вкара за 2:1.

Така Ростов събра актив от 20 точки и се намира на 3-ото място, но с равен актив с първия и втория - Краснодар и Зенит. Ахмат пък записа пети пореден мач лез успех и остава на 13-ото място с 8 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА


СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички