Хабиб продаде тениска на Порие за $100 000 и му изпрати парите

Хабиб продаде тениска на Порие за $100 000 и му изпрати парите

Хабиб Нурмагомедов дари 100 000 долара на благотворителната фондация на Дъстин Порие, след като продаде на търг фланелката на американеца от битката им на UFC 242 в Абу Даби. Президентът на UFC Дейна Уайт също спази обещанието си, дадено по време на пресконференцията след събитието, и удвои дарението.

След победата на Нурмагомедов със събмишън, той и Диаманта си размениха фланелките в знак на уважение един към друг, а непобеденият дагестанец се зарече, че ще я продаде, а парите ще прати на съперника си за неговата благотворителна фондация Good Fight Foundation

"Нямах представа, че той ще направи нещо подобно. Събра толкова много пари. Това е най-голямото дарение, което някога сме получавали във фондацията”, заяви Порие пред ESPN. “Ще направим страхотни неща с него. Ще помогнем на толкова много хора. Невероятно е да гледаш как бойците даряват неща, толкова се разрасна фондацията през последната година и половина. Наистина съм благодарен, тези неща ме карат да се усмихвам“, добави Порие.

“Хабиб дари 100 000 на фондацията. Не знам дали той е помогнал за сумата или е продал тениската за цели 100 хиляди. Нямах шанса да разговарям с него и да му благодаря лично. Разговарях само с мениджъра му, който дари парите. Невероятно е”, каза още американецът.

Дъстин сподели още, че парите ще отидат за направата на кладенци за вода в Уганда, след като скорошно наводнение унищожи единствения чист водоизточник, захранващ училището на пигмеите от племето батва и близкото сиропиталище в селището им.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти