Аякс разгроми Лил на "Йохан Кройф Арена"

Миналогодишният полуфиналист в Шампионската лига Аякс стартира с разгромен успех с 3:0 над Лил тазгодишната кампания. В другия двубой от група Н Валенсия изненада Челси с 1:0 в Лондон.

За Лил това беше първо участие в ШЛ от седем години насам, но френският тим не успя да се противопостави на по-опитния и класен тим на домакините на "Йохан Кройф Арена".
Мачът можеше да се развие и по друг начин, ако претенциите на гостите за дузпа в началото бяха удовлетворени. В 12-ата минута гредата спаси гостите от попадение след удар на Хаким Зиеш, но в крайна сметка холандците първи стигнаха до гол чрез Куинси Промес в 18-ата минута, който се разписа с глава след центриране на Николас Таляфико.
През втората част Аякс довърши започнатото. В 50-ата минута Едсон Алварес вкара за 2:0 след асистенция на Нерес и завърши поредната колективна акция, като преди решаващият удар футболистите на Ерик Тен Хаг си подадоха 18 пъти топката. Алварес се разписа от малък ъгъл в наказателното поле, като прати топката под сглобката на далечната греда. Натискът на Аякс продължи и в 63-ата минута след ъглов удар Таляфико увенча добрата си игра и с попадение.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички