Брилянтен гол затвърди възхода на Шалке 04 (видео)

Брилянтен гол затвърди възхода на Шалке 04 (видео)

Шалке 04 надви Майнц 05 с 2:1, като записа трета поредна победа в Бундеслигата и поне временно се изравни с водача в класирането РБ Лайпциг. Амине Арит беше големият герой за отбора от Гелзенкирхен. Той подаде за гола на Суат Сердар в 36-ата минута, а в 89-ата донесе успеха с много зрелищно изпълнение. За гостите, които са в дъното на класирането, точен беше резервата Карим Онисиво (75'). 

Преди днешния мач Шалке постигна победи срещу Херта (Берлин) и Падерборн с общо 8 отбелязани гола. "Кралскосините" имаха и много добра традиция в домакинствата си срещу Майнц, който пък едва в предишния кръг взе първите си точки през сезона.

Шалке действаше агресивно в началните минути, но дори и най-добрите атаки на тима не завършваха с точен удар заради липсата на прецизност при завършващия пас. В първия случай, в който приложиха повече фантазия, футболистите на Дейвид Вагнер откриха резултата. Това стана в 36-ата минута след перфектно подаване на Амине Арит и мигновен изстрел под гредата на Сердар. 

Малко след почивката централният нападател на Шалке Гуидо Бургщалер отправи удар с глава, който излезе в в аут. Австриецът поиска дузпа и повторенията показаха, че наистина беше леко задържан от защитник на Майнц, но съдията Даниел Шлагер подмина ситуацията.

Гостите заиграха доста по-добре след направените смени. Аалександру Максим, Боте Баку и Карим Онисиво внесоха необходимата острота в атаките на отбора и резултатът не закъсня. В 75-ата минута Онисиво овладя топката с гръба към вратата, обърна се и с много точен удар намери далечния ъгъл - 1:1.

До края Майнц се опита дори да стигне до победата, но и равенството щеше да е добре дошло за отбора на Сандро Шварц. Вместо това, Шалке изтръгна трите точки с красив гол на Арит. Мароканският халф се разписа с брилянтен удар с външен фалц и зарадва препълнения "Фелтинс Арена". 

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти