Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Каляри пречупи Дженоа след драматични последни минути (видео)

Каляри пречупи Дженоа след драматични последни минути (видео)

Каляри взе втора поредна победа в Серия "А" след тази срещу Парма с 3:1 в миналия кръг. Днес отборът от Сардиния се наложи със същия резултат над Дженоа и вече е на 5-о място в класирането. Джовани Симеоне се разписа срещу бившия си тим преди почивката, а всичко най-интересно в мача се случи в последните 10 минути, когато паднаха три гола.

В състава на гостите от Генуа го нямаше Раджа Наинголан, а Андреа Фавили беше предпочетен пред Андреа Пинамонти на върха на атаката. 

Първият половин час не предложи нищо интересно. Симеоне стреля покрай гредата с летящ плонж, а в самото начало на второто полувреме именно аржентинецът наказа тима, в който стартира кариерата си в италианския футбол. Синът на Диего Симеоне отново показа, че е много опасен при играта с глава и направи безпомощен Йонуц Раду.

Реферът Джанлука Манянело отсъди дузпа за Дженоа за игра с ръка на Фабрицио Качаторе, но я отмени с помощта на ВАР, след като се убеди, че нарушението е било извън наказателното поле. Гостите все пак изравниха в В 83-ата минута след хубав пробив на резервата Антонио Санабрия и гол на Кристиан Куаме.

Радостта на Дженоа продължи само две минути, защото Кристиан Сапата си заби нелеп автогол след центриране от десния фланг. Топката се отби от гредата и влезе във вратата на тима от Генуа. В 87-ата минута двама футболисти на Каляри се оказаха напълно сами срещу Раду. Жоао Педро финтира румънеца и фиксира крайното 3:1.

Загубата остави Дженоа на 12-о място в класирането с 4 точки, а за Каляри това беше първи домакински успех през кампанията.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти