Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Левски с последна тренировка преди срещата с Берое, "сините" са амбицирани да се върнат към победите

Словения е напълно преодолим отбор

Словения е напълно преодолим отбор

Първите 5 мача на това европейско първенство показаха едно – не съумяваме да поддържаме постоянство в играта. Започваме добре, играем стабилно, след което идва спад, което не е нормално. Дори срещу по-слабите отбори имаше такива моменти, отборът ни не е достатъчно концентриран. Иначе като цяло показваме нелоша игра, на моменти стоим много добре, но идва този срив. Липсата на дълбочина на пейката дава отражение, това е неминуемо. Въпросът е каква е идеята – дали целта е да се изгражда нов отбор за следващия олимпийски цикъл, или има нещо друго. Ясно е, че липсват опитни имена, но ако идеята е да правим нов отбор, то сега е моментът това да се случва. Прави впечатление също така, че Цветан Соколов, когато се пропука, което неминуемо се случва, защото не може да се търси постоянство във всеки един момент, се получава пробойна в целия отбор. Няма кой друг, говоря от нападателите, да поведе във важни моменти. Там са хората, които трябва поемат повече отговорност. Повечето от играчите нямат сигурност в изявите си. Крайните нападатели са тези, които трябва да допринесат повече и да подкрепят Соколов. Няма нужда да влизаме в конкретика като имена. То се вижда – говорим общо за всички, които влизат на полето, че трябва да дадат повече.

Трябва да се отчете, че добро впечатление прави стабилното ни посрещане. Това дава надежда, че другите детайли ще се изчистят с времето. Когато посрещането работи, останалото се напасва. Видимо е, че на посрещане стоим добре, също така на блокада и на сервис. Проблемът идва от лошата атака. На моменти губим 2-3 поредни точки, което се отразява на психиката и на играта ни. Можем да повишим нивото в нападение, това ще ни донесе нужната увереност.

Сега ни предстои мач със Словения – напълно преодолим отбор, без значение, че е домакин. Трябва да играем обаче сигурно и да поддържаме високо ниво и темпо постоянно. Друго нещо ми прави впечатление – вижте радостта от играта на италианци и французи, дори когато бъркат. При нас това го няма. Трябва да бъдем по-освободени, защото това помага, колкото и отстрани да изглежда елементарно. Някъде се пропуква помощта един на друг във важните моменти. А точно там трябва да се показва колективът ни. Играем добре, но липсата на постоянство води и до повишаване на напрежението. Трудно е да се обясни защо е така, тъй като не знаем дали има някакво вътрешно напрежение. Надявам се, че няма такова. Учуден съм – би трябвало да има обединение, а виждам лица, които не ми харесват като физиономии.

 

 

 

Победим ли Словения, всичко е възможно. Срещу Бразилия този отбор показа едно лице, което много ми хареса. Това означава, че ако изиграем стабилен мач срещу Словения, може да бием Русия. В момента те са много силен отбор, но ние ще излезем изцяло освободени срещу тях и не се знае дали няма да поднесем изненадата.

Найден НАЙДЕНОВ, бивш национален селекционер

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти