Гол и асистенция на Ибра донесоха победата на Галакси

Гол и асистенция на Ибра донесоха победата на Галакси
Шведската звезда Златан Ибрахимович отново беше с основна заслуга за успех на Лос Анджелис Галакси. Таранът вкара първото попадение и подаде за второто при победата с 2:1 над Монреал Импакт. Двубоят на стадион "СтъбХъб Център" беше от 31-ия кръг на Мейджър Лийг Сокър. Така капитанът на калифорнийците отбеляза своя 27-и гол през тази кампания, подобрявайки своя рекорд, който постави преди седмица, когато стана първият играч в историята на Галакси с над 24 попадения през една кампания. 37-годишният голмайстор зарадва 25 500 зрители в 31-ата минута, когато прати топката в мрежата. Много активният в този мач Кристиан Павон намери Дос Сантос, мексиканецът стреля, а топката попадна в Ибра и той от три метра отбеляза. При поемането на топката от шведа останаха сериозни съмнения, че е играл с ръка. Гостите пък имаха претенции и за положение на засада. Реферът се консултира с ВАР, но накрая голът беше зачетен. По този начин бившият играч на Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан Пари Сен Жермен и Манчестър Юнайтед остана на два гола зад лидера при стрелците Карлос Вела. В самото начало на втората част финландският национал Лапалайнен изравни с петото си попадение за клуба. Той беше оставен непокрит в 48-ата минута и с глава прати топката в мрежата на Галакси.
Буквално 120 секунди след това обаче публиката на домакините отново беше на крака. Този път Павон центрира към Ибра, който свали топката с глава към Карлос Антуна, той пое топката пред противников бранител и след това върна преднината на калифорнийците. Мексиканецът също вече има пет гола, а три от тях бяха отбелязани през този месец. През оставащите минути Павон и на три пъти Ибрахимович пропуснаха да вкарат трети гол, тъй като вратарят на гостите Буш на няколко пъти показа отличен рефлекс. Лос Анджелис Галакси е на трето място в Западната конференция с актив от 48 точки, като изостава на две точки от втория Сиатъл, докато лидер е Лос Анджелис с 68 точки. Градският съперник на Ибра и компания се спаси от загуба в 95-ата минута при домакинството си на Торонто, след като Вела реализира от дузпа своя 29-и гол за сезона.

Монреал е на девето място в Източната конференция с актив от 37 точки, след като записа трето поредно поражение за сезона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти