Неймар го направи отново (видео)

Неймар го направи отново (видео)

Нито неспирните освирквания, нито хвърлените предмети при всеки негов опит да изпълно корнер, можаха да смутят Неймар, който отново се превърна в герой за Пари Сен Жермен. Бразилецът отбеляза единствения гол за победата с 1:0 като гост на Лион и парижани си върнаха преднината от 3 точки пред приятната изненада в началото на сезона в Лига 1 Анже.

Неймар се разписа в 87-ата минута, след като преди това стражът на Лион Антони Лопеш спаси половин дузина опасни удари на противниковите нападатели. Преди седмица ПСЖ с мъка надви Страсбург с 1:0, а победата отново донесе Неймар с гол в последните секунди.

Успехът на гостите беше заслужен. Отборът на Томас Тухел създаде повече положения за гол, а домакините през целия мач показаха, че биха или доволни на равенство. Проливният дъжд не попречи на ПСЖ да плете познатите комбинации. Анхел Ди Мария, който блесна при победата над Реал Мадрид в Шампионската лига (3:0), и Ерик Максим Чупо-Мотинг помагаха на Неймар в предни позиции. Лион нападаше с Муса Дембеле и Мемфис Депай.

Първият шанс за гол се откри пред Тома Мюние в 12-ата минута. Белгиецът изскочи на добра позиция в наказателното поле, но Антони Лопеш спаси удара му. В средата на полувремето Депай подаде на Дембеле, но неговият фалцов изстрел не се получи. В ответната атака Неймар се измъкна от двама защитници на Лион, но отново Лопеш внимаваше.

В края на полувремето бразилецът отправи и много добър изстрел от фаул, но Лопеш докосна топката и я изби в корнер. ПСЖ продължи да доминира и през второто полувреме, когато сериозен пропуск направи Ди Мария. Така се стигна до 87-ата минута и паса на аржентинеца към Неймар, който финтира бранител на домакините и прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

Малко след попадението звездата на гостите беше заменен под бурните освирквания на феновете на Лион. За "хлапетата" това беше втора загуба и 4-и пореден мач без победа в първенството. Отборът на Силвиньо е едва 9-и в класирането.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти