Теодор Салпаров: Изиграх последния си мач за националния отбор (видео)

Волейболистите от националния отбор на България отпаднаха от участие на Евроволей 2019, след като загубиха от Словения с 1:3 в Любляна 1/8-финалната си среща пред 11 000 зрители.
"Това сигурно ми е последният мач с националния отбор. Исках да завърша по-позитивно, но Словения беше много по-добра от нас и заслужено победиха. Пожелавам им успех в четвъртфинала", заяви Теодор Салпаров пред bTV минути след тежкото поражение на 1/8-финалите на Евроволей 2019 от Словения с 1:3.

На въпрос дали решението му не е плод на емоциите и ще се включи за предстоящата европейска олимпийска квалификация, Салпаров отговори така:

"Според мен шансовете на тази квалификация са нулеви, така че по-добре младите са играят, да се развиват, да трупат опит, за да може след една, две, три или четири години да имат нужното самочувствие и да играят тези мачове много по-добре от сега, защото определено ни липсва концентрация и постоянство. Не може след един такъв гейм… във волейбола е така, губиш една лека ситуация и се обръща целия мач. Затова вече няма смисъл да се изнервям и да стоя аз тук, защото много съм дал на националния отбор и той много ми е дал, така че има и други след мен, които трябва да играят.", каза още той.

"Много състезатели останаха в България, които можеше да са тук. Опитни състезатели, които в такива мачове имат нужната рутина и опита да променят хода на мача, докато се вижда, че хората, които влизат отвън – влизат по-сковано и нямат опита и рутината да обърнат нещата в наша полза, когато ни е тежко.", добави Салпаров.

Словения - България 3:1@@@

btvnovinite.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички