Ансамбълът: Щастливи сме, че изиграхме 4 съчетания без грешка

Ансамбълът: Щастливи сме, че изиграхме 4 съчетания без грешка

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, които спечелиха бронз в многобоя и сребро във финала с пет топки на Световното първенство в Баку, бяха доволни от представянето си в Азербайджан.  

“Доволни сме, че успяхме да си изиграем съчетанията без грешка”, каза пред Нова Спорт Мадлен Радуканова след края на първенството.

Капитанът на тима Симона Дянкова призна, че грациите са имали притеснения от съдийството: “Имахме притеснения от съдийството, но сме щастливи, че успяхме да изиграем четири съчетания без грешка. Искам да кажа на съотборничките си, че ги обичам. Наистина сме много щастливи, че нашата треньорка е много щастлива.”

Дебютантката на световно първенство Ерика Зафирова сподели, че в началото й е било малко трудно с приспособяването: “В началото не ми беше толкова спокойно, но бързо се сработихме с момичетата и вече се чувствам част от отбора.”

"Госпожа Раева доста ни похвали, използвам случая да благодаря на нея, на Весела Димитрова и на всички, които ни подкрепят. Нямаме търпение за спектакъла в Пловдив (б.а. в зала “Колодрума” на 26 септемри), след това заминаваме за Банско, за да си починем”, каза Лаура Траатс.

Стефани Кирякова пък сподели, че в зала “Колодрума” момичетата ще изиграят за последен път съчетанията, с които се представиха на Световното първенство в Баку.

За финал грациите говориха за своята треньорка Весела Димитрова: “Тя е човек, който трудно се задоволява. Най-щастливи сме, че тя беше доволна от нас. Тя е влюбена в работата си, дава цялото си време и енергия в нашата подготвка.”
Снимка: Анна Недкова, БФХГ
Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти