Министър Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (галерия)

Министър Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (галерия)

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive, която стартира с демонстрации на повече от 50 вида спорт в столичната зала „Арена Армеец“.

„Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и започва най-интересната седмица, която е свързана със спорта за всички. Ние опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете“, заяви Красен Кралев.

36 Be active откриване

Спортният министърът изрази своята благодарност към всички федерации, клубове, институции и посланици, които подкрепят инициативата. Той апелира всички родители, директори на училища и учители да заведат децата в „Арена Армеец“ по време на Европейската седмица на спорта, за да общуват с големите български шампиони, да се докоснат до магията на спорта и да изберат кой е най-подходящият за тях.

На официалното откриване присъстваха и двама от посланиците на инициативата световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин и световният вицешампион по тенис на маса за хора с увреждания и национал при състезателите без увреждания Денислав Коджабашев.

36 Be active откриване

„Спортът ни дава дисциплина, учи ни как да живеем пълноценно. Всяко дете трябва да спортува“, каза Тайбе, която само преди дни се завърна с олимпийска квота за Игрите в Токио 2020 и сребърен медал от Световното първенство по борба. Денислав Коджабашев изрази радостта си от това да види “Арена Армеец” пълна с деца, които се докосват до спорта за първи път в своя живот благодарение на спортния панаир.

36 Be active откриване

Сред гостите бяха и заместник-министрите на младежта и спорта Стоян Андонов и Николай Павлов, ректорът на Национална спорта академия „Васил Левски“ Пенчо Гешев, директорът на Български червен кръст - София Петранка Недялкова, Екатерина Йорданова, която е председател на комисията по транспорт и туризъм, легенди на българския спорт, като Любо Ганев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Ренета Камберова, както и младите надежди фигуристката Александра Фейгин и джудистът Ивайло Иванов. Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Седмицата на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“

36 Be active откриване

От днес до 26 септември „Арена Армеец“ е домакин на Спортен панаир #BeActive Fair. В него се включват над 100 участници – федерации и спортни клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации. Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове имат възможността да намерят талантливи деца, с които да работят в бъдеще. Осигурен е и специален басейн, на който посетителите могат да наблюдават демонстрации по водна топка и водно спасяване.

ГАЛЕРИЯ

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти