Меси: Искам всичко - не сме печелили ШЛ от 4 години, а Копа Америка ще бъде наистина специална

Новият носител на наградата FIFA The Best Лионел Меси даде интервю за официалния сайт на международната централа, разкривайки към какво се е устремил. “Много съм щастлив да получа тази награда. Както винаги съм казвал, индивидуалните трофеи са на втори план за мен, защото наистина важното нещо е отборът. За мен вечерта е специална, защото имам щастието да бъда тук с жена ми и две от трите ми деца”, заяви аржентинецът.

“Миналият сезон беше странен. Правехме невероятен сезон като отбор и тогава един мач промени всичко (гостуването на Ливърпул). Разочарованието беше толкова огромно, че не успяхме да обърнем внимание на шампионата и да се подготвим за финала за Купата на краля”, призна той. Запитан защо смята, че хората намират за странно приятелско отношение между него и Кристиано Роналдо, Лео каза: “Заради голямото спортно съперничество, което развихме през годините. Хората мислят, че съперничеството надхвърля пределите на футбола, но всъщност не е така. И двамата искаме най-доброто за своите отбори”.
Ла Пулга сподели страхотни впечатления от младия талант на “лос кулес” Ансу Фати. “Наистина го харесвам и се опитвам да му помагам и да го подкрепям. Той е невероятен и има нужните качества, за да успее. Иска ми се всички да се отнасят с него, както се отнасяха с мен, когато навлизах в първия отбор. Не трябва да забравяте, че той е само на 16. Надявам се той да се забавлява и цялата тази шумотевица около него да няма негативно въздействие”, заяви Лео.
На въпрос дали да очакваме скоро Меси в ролята на треньор, той сподели: “Както винаги съм казвал, не се виждам като треньор, но никога не знаеш. Гледам към треньорите и си мисля, че би ми харесало да работя с подрастващи, да ги тренирам, но точно сега не смятам, че се случва. Може да се случи през следващите години”.
Запитан кой трофей ще е приоритетен за него през следващите месеци - Ла Лига, Шампионската лига или Копа Америка, фамозният номер 10 заяви: “Всички. От четири години не сме печелили Шампионската лига и наистина искаме да я спечелим отново. Знаем добре, че ако не работим ден след ден това няма как да се случи. Относно Копа Америка наистина нямам търпение отново да се боря за нея. Тя ще бъде наистина специална”.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички