Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Четвъртодивизионен тим изхвърли Тотнъм, Сити и Арсенал продължават напред

Четвъртодивизионен тим изхвърли Тотнъм, Сити и Арсенал продължават напред

Четвъртодивизионният Колчестър изхвърли Тотнъм в третия кръг на Купата на Лигата. Двубоят завърши 0:0 в редовното време, а тимът от Втора лига спечели с 4:3 при дузпите. Лукас Моура пропусна последната дузпа за лондончани, което позволи на Том Лапси да донесе успеха на домакините. Победният гол бе последван от нахлуване на терена от страна на феновете на Колчестър, които бурно отпразнуваха класирането за осминафиналите.

Манчестър Сити, Арсенал и Евертън нямаха такива проблеми. "Гражданите" спечелиха с 3:0 при гостуването си на Престън, Арсенал отнесе с 5:0 Нотингам на "Емиратс", а Евертън се справи с Шефилд Уензди, като стигна до 2:0 като гост.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино бе направил 10 промени в състава, като двама юноши дебютираха за лондончани - 17-годишният Трой Парът и Джафет Танганга, който си партнира в центъра на защитата с Давинсон Санчес. Ерик Дайър бе капитан в първия си мач за сезона, а Деле Али се завърна след отсъствие поради контузия.

"Шпорите" доминираха през цялата среща, но не създадоха толкова голови положения. Уокър-Питърс удари гредата в 57-ата минута, а малко по-късно вратарят на домакините отрази негов удар. Почетино пусна в игра Ериксен и Сон, но и това не промени ситуацията, въпреки че двамата оживиха играта на Тотнъм. Тимът на Почетина натисна в края, но не успя да вкара гол и се стигна до дузпи, при които играчите на Колчестър бяха по-точни.

Манчестър Сити реши гостуването на Престън до почивката, когато водеше с три гола, въпреки че Пеп Гуардиола бе направил доста промени. Младите Ерик Гарсия и Тейлър Харууд-Белис бяха в центъра на защитата, Фил Фоудън получи шанс за изява титулярите, а Рахим Стърлинг и Габриел Жезус се завърнаха в тима.

Третият в Чемпиъншип Престън започна силно  и създаде няколко положения в началото на срещата, но не се възползва от тях. "Гражданите" обаче бързо взеха контрола върху мача, след като Стърлинг откри резултата в 19-ата минута. Английският национал остана на пейката при головото шоу срещу Уотфорд и бе решен да демонстрира класата си. Той получи топката около централната линия, мина покрай защитата на домакините, преодоля вратаря и се разписа.

Стърлинг се отчете и с асистенция в 35-ата минута, като изведе Жезус зад защитата и бразилецът направи резултата 0:2. Малко преди почивката Сити вкара още един гол, като отново Стърлинг бе в основата на атаката. Той намери Давид Силва, който центрира, топката се отклони в Райън Ледсън и се озова в мрежата.

През второто полувреме отборът на Гуардиола продължи да доминира, но на по-ниско темпо. Фоудън пропусна две възможности, като в 70-ата минута удари гредата, след като бе изведен от Стърлинг. По-рано и Престън имаше добър шанс за почетен гол, но Джош Харъп стреля в гредата.

Дани Ингс се разписа на два пъти през първото полувреме в дербито на южния бряг на Острова. Саутхамптън води с 2:0 срещу местния съперник Портсмут на "Фратън Парк". Бившият нападател на Ливърпул откри резултата в 21-ата минута при първата добра атака на "светците" в мача. Удар на Обафеми бе отразен от Макгиливрей, но топката отиде в Уорд-Праус, който я прати към Ингс на границата на наказателното поле и нападателят с хубав удар не остави шансове на вратаря.

Голмайсторът пропусна да удвои аванса на гостите малко по-късно, а Помпи тръгна да изравнява. Бургес можеше да направи това в 29-ата минута, но стреля неточно. Саутхамптън, който е две дивизии по-нагоре от съперника си, все пак създаваше повече опасности. Удар на Уорд-Праус бе отразен от вратаря на домакините, но в самия край на първата част "светците" стигнаха до ново попадение. Обафеми отлично изведе Ингс, който технично преодоля Макгиливрей.


След почивката Саутхамптън имаше още по-голямо предимство и стигна до нови два гола, дело на Седрик Соареш и Нейтън Редмънд.


Арсенал даде много поводи за радост на феновете си при успеха с 5:0 срещу Нотингам. 18-годишният бразилец Габриел Мартинели отбеляза два гола в първия си мач като титуляр за тима. Роб Холдинг вкара втория гол в мача при завръщането си в игра след 10-месечно отсъствие.

Дебют за "артилеристите" направи Кевин Тиърни. Привлеченият през лятото от Селтик ляв бранител изигра силен мач и с нетърпение се очакват изявите му в първенството. Калъм Чембърс пък се отчете с три асистенции. Ектор Белерин също се завърна в игра след дълго отсъствие.


Първите голове за вечерта паднаха в Шефилд, където Евертън поведе с 2:0 до десетата минута. Доминик Калвърт-Люин отбеляза и двете попадения в своя мач номер 100 за "карамелите".



ПРЕСТЪН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:3
0:1 - Стърлинг (19)
0:2 - Жезус (35)
0:3 - Ледсън (42-авт)

МИНУТА ПО МИНУТА

АРСЕНАЛ - НОТИНГАМ 5:0
1:0 - Мартинели (31)
2:0 - Холдинг (72)
3:0 - Уилок (78)
4:0 - Нелсон (84)
5:0 - Мартинели (91)

МИНУТА ПО МИНУТА

КОЛЧЕСТЪР - ТОТНЪМ 0:0 (4:3 при дузпите)

МИНУТА ПО МИНУТА

ПОРТСМУТ - САУТХАМПТЪН 0:4
0:1 - Ингс (21)
0:2 - Ингс (44)
0:3 - Соарес (77)
0:4 - Редмънд (86)

МИНУТА ПО МИНУТА

УОТФОРД - СУОНЗИ 2:1
1:0 - Уелбек (28)
1:1 - Съридж (34)
2:1 - Перейра (79)

МИНУТА ПО МИНУТА

ЛУТЪН - ЛЕСТЪР 0:4
0:1 - Грей (34)
0:2 - Джъстин (44)
0:3 - Тилеманс (79)
0:4 - Иеаначо (87)

МИНУТА ПО МИНУТА

КРОУЛИ - СТОУК 1:1 (5:3 при дузпите)
0:1 - Воукс (23)
1:1 - Фъргюсън (38)

МИНУТА ПО МИНУТА

ШЕФИЛД УЕНЗДИ - ЕВЕРТЪН 0:2
0:1 - Калвърт-Люин (6)
0:2 - Калвърт-Люин (10)

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти