Ибра класира Галакси за плейофите с гол №50

Шведската звезда Златан Ибрахимович класира тима си Лос Анджелис Галакси за плейофите в Мейджър Лийг Сокър. Таранът донесе успеха с 2:1 в гостуването на Реал Солт Лейк от 32-ия кръг на МЛС. Той асистира за първото попадение на Кристиан Павон в 50-ата минута, а след това аржентинецът му върна головото подаване в 80-ата минута. Така Ибра реализира своя 28-и гол за сезона от 27 мача, подобрявайки своя рекорд, който постави преди десет дни, когато стана първият играч в историята на Галакси с над 24 попадения през една кампания. Капитанът на калифорнийците има вече 50 гола от 54 срещи в САЩ. Единственото попадение на домакините отбеляза английският защитник Онюха, който беше точен в 89-ата минута.
Успехът беше 16-и за Галакси, който с актив от 51 точки си гарантира място в плейофите за шампионската титла на МЛС. Играчите на Гийермо Скелото са на трето място в Западната конференция, като изостават на 17 от градския съперник Лос Анджелис. Победата над прекия конкурент Реал Солт Лейк обаче направи Галакси недостижим за осмия в класирането в оставащите два кръга на редовния сезон. Както е известно, в дебютния сезон на Ибра, Галакси се провали зловещо в последния кръг и не се класира за плейофите през миналата кампания.
Сега след три поредни победи ЛА Галакси гони вече второто място в крайното класиране на конференцията, което в момента се заема от тима на Минесота Юнайтед, който има точка повече от калифорнийците. Лидерът Лос Анджелис прекъсна серията си от пет мача без победа с победа 3:1 над Динамо (Хюстън), а първото попадение реализира Карлос Вела от дузпа. Именно мексиканският капитан на ЛА е водач при голмайсторите с 30 попадения, като води с две на Златан Ибрахимович.

Реал Солт Лейк остана на пето място с 47 точки и ще трябва да си гарантира участие в плейофите с победа в един от двата оставащи мача.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички