Специалист по виното стана шеф на германския футбол

Специалист по виното стана шеф на германския футбол

Фритц Келер беше избран за президент на Германския футболен съюз (ДФБ) по време на Генералната асамблея във Франкфурт. 62-годишният президент на Фрайбург беше издигнат от независима комисия като претендент за мястото на Райнхард Гриндел, който беше освободен през април. Той беше и единственият кандидат, предложен за гласуване пред 257-те делегата на асамблеята.

Една от основните задачи пред Келер е да "възстанови най-голямата спортна федерация в света", която сменя трети президент за пет години.

Келер е начело на Фрайбург от 2010 г. Преди това никога не се е занимавал със спорт. Той е прочут като производител на вино, а освен това има хотелиерски и ресторантьорски бизнес.

Гриндел напусна, след като призна, че е приел подарък от президента на Украинската футболна федерация. Става въпрос за часовник на стойност 6 хиляди евро.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти