Детайлите ще решат дербито, смята Диего Симеоне

Детайлите ще решат дербито, смята Диего Симеоне

В събота футболна Испания ще бъде завладяна от дербито на столицата между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Преди седмия кръг двата отбора са разделени само от една точка.


“Тези мачове обикновено са много завързани - заяви Чоло. - Те се решават от детайлите. В последните си двубои срещу Севиля и Осасуна Реал показа, че става все по-силен. Съперникът ни разполага с изключителен състав и със страхотен треньор. Ако успеят да се възползват от пространствата в нашата половина, ще стане сложно за нас. Гарет Бейл навлиза във форма, Карим Бензема вече е в оптимално състояние, а Еден Азар разполага с отлични качества. И ние обаче искаме да спечелим. ”

Симеоне беше запитан дали предпочита победа в дербито срещу “белите” или успех в Шампионската лига. “Избирам победа в дербито, защото то предстои. За нас винаги най-важен е следващия мач. Ние се учим от всеки двубой. Когато побеждаваме, винаги има нещо, което да подобрим. Когато губим, винаги е имало нещо, което сме направили добре. Трябва да се опитваме да не допускаме големи промени в начина ни на игра, защото по този начин се приближаваме към успехите”, каза още аржентинецът.

Наставникът посочи Серхио Рамос, Каземиро и Карим Бензема като най-важните играчи на Реал в момента.

Срещата на “Уанда Метрополитано” в събота е от 22:00 часа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички