Крило на ЦСКА-София: Искам да стана национал на Нигерия

Крило на ЦСКА-София: Искам да стана национал на Нигерия

Крилото на ЦСКА-София Вив Соломон-Отабор заяви пред нигерийските медии, че иска да играе за националния отбор на африканската страна. Той е имал възможност да бъде част от младежката формация на Англия през 2018-а, но е отказал. Тогава Отабор е канен от Ейди Бутройд за евроквалификации с Андора и Шотландия. Родителите на Отабор са от Нигерия, но той е роден на Острова и цялата му кариера преди ЦСКА-София минава в Англия.

"Не взех решението си сам - говорих със семейството си и реших, че ако нигерийската федерация ме повика, ще приема. Моите родители искат да играя за Нигерия и ще направя точно това. Никога не бих обърнал гръб на нацията, с удоволствие бих играл за добрите хора на Нигерия. Вярвам, че притежавам качествата за националния отбор и ще изстискам максимума, ако получа възможност. Наясно съм, че конкуренцията е доста голяма, но аз съм боец и съм готов за битка. Вярвам, че мога да успея под ръководството на треньора Гернот Рор, който е тактически гений и може да извлече най-доброто от всеки играч", самопредложи се Отабор.

Той беше привлечен в ЦСКА-София на 8 юли и вече има 7 мача и 373 минути за първенството, 83 минути за Купата на България срещу Локомотив (Горна Оряховица) и 13 миути в Лига Европа срещу Зоря (Луганск). Отабор още няма гол, а даде първата си асистенция при 3:0 над Царско село.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти